Совети

Зошто секој тенисер треба да има стегач за лактот во својата спортска торба?

Во светот на спортот и активниот живот, поддршката и заштитата на телото се клучни за одржување на здравјето и избегнување на долготрајни повреди. Стегачот за лактот, е еден од тие клучни производи кои го задржуваат вашиот активен живот безболен и продуктивен.

Заштита при повторливи движења

Еден од најчестите предизвици со кои се соочуваат активните луѓе е повредата наречена „тениски лакт“. Оваа болка се јавува поради повторливо напрегање на мускулите и тетивите околу лактот. Стегачот за лактот помага во обезбедување на соодветна поддршка за овие тетиви, овозможувајќи им да се одморат додека продолжувате со вашите активности.

Како функционира стегачот?

Стегачот за лакот на eLife  е дизајниран со оглед на потребите на активните луѓе. Тој е изработен од висококвалитетни материјали кои овозможуваат удобност и дишливост, додека истовремено нудат и компресија која е потребна за да се намалат болката и воспалението.

Предности на употребата на стегачот за лакот

Превенција од повреди: Редовната употреба на стегачот може да помогне во превенција на болки и повреди наречени од прекумерна употреба, особено кај спортисти кои често ги користат рацете.

Олеснување на болка: Стегачот нуди олеснување и ублажување на веќе постоечките болки, овозможувајќи подобро движење и функционалност.

Поддршка и стабилност: Производот осигурува стабилност на лактот за време на активности, што е особено важно за оние кои се вклучени во спортови или работи кои бараат физичка сила.

Инвестицијата во квалитетен стегач е клучна за нашето здравје. Стегачот не само што ќе ви помогне да се заштитите од потенцијални повреди, туку и ќе ви овозможи да ги продолжите вашите активности со полно самодоверба и без болка.

Стегач за лакот

Цена: Original price was: 1,420 ден.Current price is: 1,278 ден.
Специјално дизајнирано перниче прави притисок и ја намалува болката и прави растеретување на тетивата. Се прицврстува со леплива лента, што овозможува правилно позиционирање на перничето врз соодветниот мускул, како и прилагодување на затегнатоста на држачот според потребите на пациентот.
  • Идеално за хронично воспаление, општа заштита;
  • Овозможува удобна компресија и ја намалува болката;
  • Дизајнот за затворање одговара на повеќето големини на лактот.
Големина: Универзална
Додади во кошничка

Стегач за лакот

Цена: 820 ден
Стегачот за лакот помага во намалување на болката преку лесна компресија на повредените зглобови. Едноставно за навлекување и пријатно за носење, помага во побрзо постоперативно заздравување, како и при полесни повреди. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Стегач за лакот

Цена: Original price was: 649 ден.Current price is: 584 ден.
Специјално дизајнирано перниче прави притисок и ја намалува болката и прави растеретување на тетивата. Се прицврстува со леплива лента, што овозможува правилно позиционирање на перничето врз соодветниот мускул, како и прилагодување на затегнатоста на држачот според потребите на пациентот.Универзална големината.
Додади во кошничка