Совети

Како ортопедските влошки ми го променија животот?

Пишува: Анастасија Петровска

Се викам Анастасија Петровска и имам 60 години. Животот ми е исполнет со радости и предизвици, но најголемата радост ми се моите внуци. Секогаш сум била физички активна, уживајќи во долги прошетки во природа и играње со внуците во паркот. Сепак, последниве години, болката во колената и стапалата ми ја ограничија активноста, што ме спречи да ги уживам овие моменти до максимум.

Болката во стапалата и тешкотиите при одење може значително да го нарушат квалитетот на животот. Моето искуство со овој проблем беше тешко и долготрајно, сè додека не открив дека решението лежи во нешто толку едноставно како ортопедските влошки.

Секој чекор ми причинуваше болка, а долгите прошетки со внуците станаа незамисливи. Пробував различни методи за ублажување на болката, но без долготраен успех.

Посетата кај ортопедот ми ги отвори очите. Тој ми ги препорача ортопедските влошки, кои подоцна ги најдов во MedikaPro, објаснувајќи дека неправилното распределување на тежината и поддршката на стапалото може да биде главен виновник за моите тегоби.

Со вклучувањето на ортопедските влошки во моите секојдневни обувки, почувствував огромна разлика. Болката започна постепено да исчезнува, а јас повторно можев да уживам во активностите кои ги сакам.

Зошто ги препорачувам на други?

Ортопедските влошки од MedikaPro не само што ми го олеснија одењето, туку и ми помогнаа да ги избегнам болките што ми го нарушуваа секојдневието. Силно ги препорачувам на секој што се соочува со слични проблеми. Ова не е само инвестиција во удобност, туку и во здравјето на вашите стапала.

Силиконски влошки

Цена: 950 ден
Изработена од медицински силикон со различни густини, што обезбедува рамномерно распоредување и апсорбирање на најголемиот притисок од тежината на телото врз стапалата, зглобовите на глуждовите и колената. Димензии (број на чевли) S: 36-38 M: 39-40 L: 41-42 XL: 43-44
Одберете Опција

Силиконски влошки за пета

Цена: 450 ден
Силиконски влошки со отвор на петата. Го апсорбираат притисок од телесната тежина врз петата и ја растеретуваат Ахиловата тетива.
Одберете Опција

Силиконски влошки за пета

Цена: 450 ден
Силиконски влошки со отвор на петата. Го апсорбираат притисокот од телесната тежина врз петата и ја растеретуваат Ахиловата тетива.
Одберете Опција

Метатарзално перниче

Цена: 350 ден
Метатрзалното перниче помага при искоренување на плантарните калозитети и задебеланата кожа, го намалува неправилното оптоварување и го ублажува болното триење. Дизајнирано за третман на болка, а служи и како превентивно помагало за сите оние кои поминуваат многу време стоејќи.
Додади во кошничка

Силиконски влошки

Цена: 1,200 ден
Изработена од медицински силикон со различни густини, што обезбедува рамномерно распоредување и апсорбирање на најголемиот притисок од тежината на телото врз стапалата, зглобовите на глуждовите и колената.
Одберете Опција

U – Силиконски влошки за пета

Цена: 500 ден
Силиконски влошки со отвор на петата. Го апсорбираат притисокот од телесната тежина врз петата и ја растеретуваат Ахиловата тетива.
Одберете Опција

Силиконски влошки за пета

Цена: 550 ден
Силиконски влошки.  Го апсорбираат притисок од телесната тежина врз петата и ја растеретуваат Ахиловата тетива.
Одберете Опција

Силиконски влошки за пета

Цена: 650 ден
Силиконски влошки. Го апсорбираат притисок од телесната тежина врз петата и ја растеретуваат Ахиловата тетива.
Одберете Опција