Се прикажуваат сите 11 резултати

C 1000 Plus (100 таблети)

Цена: 1,499 ден
Мега дози на витамин Ц со органска шипка (граничен производ) C1000 Plus е производ со мега количина на витамин Ц со продолжено дејство каде во составот како дополнување на дејството има и шипка од органско потекло. Употребата на Витамин Ц (аскорбинска киселина) е корисна, а во одредени случаи и неопходна. Во случаи на настинки, грозница, употреба на некои лекови и контрацептивни средства, потребите од овој витамин се зголемуваат. Во широката палета на нашите производи, ќе сретнете повеќе видови на витамин Ц, а одберете го оној кој најмногу и одговара на вашата возраст и здравствена состојба. Дозирање: 1 таблета дневно ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА... Една таблета C 1000 обезбедува количина на витамин Ц како во 2кг портокали или 20 кг јаболки! СОСТАВ: 1000 мг Витамин Ц, 125 мг Органска шипка во прав Производител: Calivita International
Само со нарачка по телефон/e-mail.
Детали

Vitamin E (100 гел капсули)

Цена: 1,049 ден
Моќен антиоксидант Витаминот Е кој некои го викаат и витаминот на вечната младост има повеќе добри ефекти на нашето тело. Дозирање: 1 гел-капсула дневно СОСТАВ: 100 И.Е. Витамин Е Производител: Calivita International
Додади во кошничка

D-Drops(30ml.)

Цена: 1,730 ден
Aктивна форма на Витамин Д Витаминот Д е липосолубилен витамин кој има повеќе докажани позитивни ефекти во подобрување на здравјето. Витаминот Д придонесува во одржувањето на нормалната градба на коските кај возрасните, како и на нормалниот раст и развој на коските кај децата. Овој витамин е значаен и за нормалната функција на мускулите во телото. Воедно придонесува во одржувањето на здрави заби. Исто така, докажано делува на нормалната функција на имунолошкиот систем, како кај децата, така и кај возрасните. Не е само лесен за употреба, туку нашиот нов производ содржи витамин Д3, холекалциферол, најактивна форма на витамин Д, кој многу делотворно го зголемува нивото на витаминот Д во крвта, спротивно на витаминот Д2 (ергокалциферол). Најдобар природен извор на витамин Д3 е маслото од црниот дроб на бакаларот, кое исто така е додадено во нашата формула. Покрај тоа и пакувањето е многу економично, бидејки едно шишенце може да содржи и до 300 дози. Дозирање: 3 капки дневно, може да се мешаат со напиток СОСТАВ: 1200 И.Е. Витамин Д3, 95 мг Триглицериди со средни ланци (MCT) Производител: Calivita International
Додади во кошничка

Mega B Complex (100 таблети)

Цена: 3,275 ден
Б витамински комплекс во мега дози Таблети кои ги содржат сите витамини од Б групата имаат во себе големи количества на витамини со постепено разложување (timed release). Дозирање: 1 таблета дневно Дозирања во пакување: 100 СОСТАВ: 100 мг ВитаминБ1, 100 мг Витамин Б, 2100 мг Ниацин, 125 мцг Фолна киселина, 100 мг Пантонтенска киселина, 100 мг Витамин Б6 (пиридоксин), 100 мцг Биотин, 100 мг Холин, 100 мг Инозитол, 100 мг ПАБА, 100 мцг Витамин Б12 Производител: Calivita International
Само со нарачка по телефон/e-mail.
Детали

Stress Management B complex (100 таблети)

Цена: 1,258 ден
Б витамински комплекс Препарат кој содржи витамини од групата Б и витамин Ц. Дозирање: 1-3 таблети на ден или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 100 СОСТАВ: 1.3 мг Витамин Б1, 1.8 мг Витамин Б, 22 мг Витамин Б6 (пиридоксин), 2 мцг Витамин Б12, 15 мг Ниацин, 5 мг Пантонтенска киселина, 60 мг Витамин Ц, 100 мцг Фолна киселина, 100 мг Холин, 100 мг Инозитол, 30 мг Магнезиум Производител: Calivita International
Само со нарачка по телефон/e-mail.
Детали

Beta Carotene (100 гел капсули)

Цена: 1,204 ден
Бета каротен Нашиот организам го синтетизира Витаминот А од бета каротенот во определени (потребни) количества. Дозирање: 1-2 гел-капсули дневно Дозирања во пакување: 100 СОСТАВ: 9000 И.Е. Бета каротен Производител: Calivita International
Додади во кошничка

Liquid C+ Bioflavonoids (240 ml)

Цена: 1,664 ден
Течен витамин Ц Течниот витамиин Ц (Liquid C) е производ кој содржи витамин Ц, биофлавоноиди и шипка, засладен со органски сок од агава, без додаток на вештачки бои и други шеќери, создаден за сите оние кои преферираат додатоци во исхраната во течен облик. Дозирање: 2,5 мл. (приближно пола кафена лажичка) дневно, може да се помеша со вода или храна Дозирања во пакување: 95 СОСТАВ: 166.7 мг Витамин Ц, 166.7 мг Биофлавоноид комплекс, 166.7 мг Екстракт од шипка, 5.5 мг Рутин, 5.5 мг Хесперидин, 2.8 мг Ацерола во прав Производител: Calivita International
Додади во кошничка

C Plus (75mg./100 таблети)

Цена: 690 ден
Витамин Ц комплекс Овие таблети содржат витамин Ц заедно со шипка во прав и биофлавоноиди, кои го зајакнуваат неговиот ефект. Една таблета C Plus обезбедуваколичина на витамин Ц како во еден голем портокал или 1,5 кг јаболки! Дозирање: 1 таблета дневно Дозирања во пакување: 100 СОСТАВ: 75 мг Витамин Ц, 100 мг Цитрусен биофлавоноиден комплекс, 100 мг Шипка во прав Производител: Calivita International
Додади во кошничка

C-300 Plus (120 таблети)

Цена: 1,033 ден
Додаток во исхраната Овие таблети содржат витамин Ц заедно со шипка во прав и биофлавоноиди, кои го зајакнуваат неговиот ефект. Во современите препарати кои содржат витамин Ц има и биофлавоноиди, кои многу често се спомнуваат како витамин П. Биофлавоноидите ја стимулираат апсорпцијата на витаминот Ц и нивниот ефект е многу подобар кога се земаат заедно. Во човековото тело биофлавоноидите не се синтетизираат, затоа истите мора да се внесуваат преку исхраната. Оваа група често пати се користи во случаи на спортски повреди. Ја ублажува болката, го контролира крвавењето и симптомите предизвикани од ниското ниво на калциум. Биофлавоноидите заедно со витаминот Ц ја чуваат и штитат внатрешната структура на капиларите. Тие имаат антибактериски својства и ја подобрувааат циркулацијата. Дозирање: 1 таблета дневно Дозирања во пакување: 1 СОСТАВ: 300 мг Витамин Ц, 100 мг Шипка, 30 мг Цитрусен биофлавоноиден комплекс Производител: Calivita International
Додади во кошничка

C-500 (100 таблети)

Цена: 992 ден
Големи дози на витамин Ц (додаток во исхраната) Употребата на Витамин Ц (аскорбинска кислеина) е корисна, а во одредени случаи и неопходна.Во широката палета на нашите производи, ќе сретнете повеќе видови на витамин Ц, а одберете го оној кој најмногу и одговара на вашата возраст и здравствена состојба. Дозирање: 1 таблета дневно Дозирања во пакување: 100 СОСТАВ: 500 мг Витамин Ц Производител: Calivita International
Додади во кошничка

C-1000 (100 таблети)

Цена: 1,033 ден
Мега дози на витамин Ц Употребата на Витамин Ц (аскорбинска киселина) е корисна, а во одредени случаи и неопходна. Во случаи на настинки, грозница, употреба на некои лекови и контрацептивни средства, потребите од овој витамин се зголемуваат. Во широката палета на нашите производи, ќе сретнете повеќе видови на витамин Ц, а одберете го оној кој најмногу и одговара на вашата возраст и здравствена состојба. Дозирање: 1 таблета дневно Дозирања во пакување: 100 СОСТАВ: 1000 мг Витамин Ц Производител: Calivita International
Само со нарачка по телефон/e-mail.
Детали