Showing all 8 results

Мени
Затвори

Iron Plus (100 таблети)

609 ден
Железо со витамин Ц Железото е минерал кој припаѓа на групата на т.н. олиго-елементи. Поимот «олиго-елементи» или «микроелементи» се однесува на фактот што тие елементи му се потребни на организмот во многу мали количини, иако се многу важни за нашето здравје. Дозирање: 1 таблета на ден Дозирања во пакување: 100 СОСТАВ 14 мг Железо, 30 мг Витамин Ц, 10 мг Биофлавоноид комплекс ВНИМАНИЕ! Бремените жени и доилките треба да се консултираат со својот лекар пред употреба на производот!   Производител: Calivita International
Затвори

Power Mins (100 таблети)

836 ден
Минерален комплекс Минералните материи и олигоелементите се од животно значење за правилно функционирање на организмот. Бидејќи тој не може самостојно да ги произведе, а ниту нашата исхрана не ги содржи во доволно количество и квалитет, мораме да ги надоместуваме во вид на додатоци на исхраната. Имено, недостиг на овие елементи, доведува до неправилно работење на организмот, па дури и до болест. Дозирање: 1 таблета дневно или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 50 СОСТАВ 250 мг Калциум, 150 мг Магнезиум, 24 мг Калиум, 7.5 мг Цинк, 4 мг Манган, 4 мг Железо, 0.5 мг Бакар, 50 мцг Јод, 20 мцг Селен, 50 мцг Хром, 125 мцг Молибден Производител: Calivita International
Затвори

Chelated Zinc (100 таблети)

444 ден
Органски цинк Современи таблети кои содржат органски соединенија на цинкот. Хелатните врски обезбедуваат целосна апсорпција и искористување. ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА... Една таблета Chelated Zinc обезбедува количина на цинк колку што има во 28 јајца или 3.5 литри млеко! Дозирање: 1 таблета дневно или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 100 СОСТАВ 15 мг Цинк Производител: Calivita International
Затвори

Pro Selenium (50 mg./60 таблети)

469 ден
Селен Селенот го внесуваме во организмот ако се храниме со месо, морски плодови и житарици. Количеството на селен во житариците зависи и варира од неговото ниво на присутност во земјата, односно од регион до регион. Лицата кои се хранат со неразноврсна храна (на пр. вегетаријанците), обично не внесуваат доволно селен по природен пат во организмот, па затоа на нив им се препорачува тој недостаток на селен да го дополнат со земање на додатоци на исхраната. ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА... Една таблета Pro-Selenium обезбедува селен како во 3 јајца или една конзерва туна! Дозирање: 2-4 таблети дневно или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 60 СОСТАВ 500 мцг Селен Производител: Calivita International
Затвори

Magnezi B6 (90 таблети)

825 ден
Додаток во исхраната Во денешно време и со ова брзо темпо на живот, човечкиот организам е секојдневно изложен на разни предизвици. Производот MagneZi B6 во својот состав содржи: магнезиум, витаминБ6 и цинк... ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА... Една таблета MagneZi B6 обезбедува количина на магнезиум како 1 литар млеко! Дозирање: 1 таблета дневно или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 90 СОСТАВ 100 мг Магнезиум, 5 мг Цинк, 5 мг Витамин Б6 (пиридоксин) ВНИМАНИЕ! Лицата со бубрежни болести треба да се консултираат со лекар пред употреба на производот! Производител: Calivita International
Затвори

Calcium Magnesium Plus (100 капсули)

1,001 ден
Калциум и магнезиум збогатен со витамините Д3 и К2 Производот Calcium Magnesium PLUS е додаток во исхраната кој во својот состав ги содржи минералите калциум и магнезиум, како и витамините Д3 и К2. Сите овие состојки учествуваат во одржувањето на здрави коски. Витаминот Д, калциумот и магнезиумот исто така учествуваат и во одржувањето на здрави заби, придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем, како и во нормалната мускулна функција. Витаминот Д докажано делува на зголемување на реапсорпцијата на калциумот, како и одржувањето на нормално ниво на калциум во крвта. Витаминот Д и калциумот придонесуваат за нормалниот раст и развој на коските кај децата. Во периодот на пост-менопауза калциумот и витаминот Д помагаат во намалување на губитокот на минералите од коските. Намалената густина на минерали во коските е ризик фактор за настанување на фрактури кај остеопоротичните коски. Калциумот и магнезиумот помагаат во одржување на нормалниот енергетски метаболизам и намалувањето на заморот. Магнезиумот исто така придонесува во нормалната функција на нервниот систем, како и синтезата на протеините. Витаминот К, покрај учеството во одржувањето на здрави коски, придонесува и во нормалниот процес на згрутчување на крвта. Дозирање: 2 капсули дневно Дозирања во пакување: 50 СОСТАВ 500 мг Калциум, 250 мг Магнезиум, 200 И.Е. Витамин Д3, 90 мцг Витамин К2 Производител: Calivita International
Затвори

Strong Bones (250 капсули)

1,623 ден
Калциум и магнезиум Производот Strong Bones е додаток во исхраната кој во својот состав ги содржи минералите калциум и магнезиум. Овие два минерали докажано учествуваат во одржувањето на здрави коски, здрави заби, придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем, како и во нормалната мускулна функција. Калциумот и магнезиумот исто така помагаат во одржување на нормалниот енергетски метаболизам, а магнезиумот и синтезата на протеините и во намалувањето на заморот. Магнезиумот придонесува во нормалната функција на нервниот систем, додека пак калциумот во нормалниот процес на невротрансмисија во мозокот. синтезата на протеините. Калциумот придонесува во нормалниот раст и развој на коските кај децата. Кога станува збор за жените во пост-менопауза, калциумот помага во намалување на губитокот на коскените минерали, кој пак е ризик фактор за настанување на фрактури кај оваа популација. ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА... Една таблета Strong Bones обезбедува количина на калциум како во една чаша млеко или едно парче сирење и количина на магнезиум како во половина чаша млеко или 3 парчиња (100gr) сирење! Дозирање: 4-6 таблети дневно со оброк или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 63 СОСТАВ 300 мг Калциум, 150 мг Магнезиум Производител: Calivita International
Затвори

Strong Bones (100 капсули)

798 ден
Калциум и магнезиум Производот Strong Bones е додаток во исхраната кој во својот состав ги содржи минералите калциум и магнезиум. Овие два минерали докажано учествуваат во одржувањето на здрави коски, здрави заби, придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем, како и во нормалната мускулна функција. Калциумот и магнезиумот исто така помагаат во одржување на нормалниот енергетски метаболизам, а магнезиумот и синтезата на протеините и во намалувањето на заморот. Магнезиумот придонесува во нормалната функција на нервниот систем, додека пак калциумот во нормалниот процес на невротрансмисија во мозокот. синтезата на протеините. Калциумот придонесува во нормалниот раст и развој на коските кај децата. Кога станува збор за жените во пост-менопауза, калциумот помага во намалување на губитокот на коскените минерали, кој пак е ризик фактор за настанување на фрактури кај оваа популација. ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА... Една таблета Strong Bones обезбедува количина на калциум како во една чаша млеко или едно парче сирење и количина на магнезиум како во половина чаша млеко или 3 парчиња (100gr) сирење! Дозирање: 4-6 таблети дневно со оброк или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 25 СОСТАВ 300 мг Калциум, 150 мг Магнезиум Производител: Calivita International