Се прикажуваат сите 10 резултати

Mega qProtect (90 таблети)

3,214 ден
Антиоксидант во мега дози Во повозрасните години или во периоди на голем напор често е чувството на намалена концентрација, матен вид или промени во циркулацијата. Mega qProtect е мега антиоксидантен производ кој содржи витамини, елементи во траги, амино киселини и екстракти од растенија, кои ги штитат нашите клетки на поефективен и попрецизен начин. Гинко, зеленото дрво и коензимот Q10 даваат енергија, ја стимулираат циркулацијата на крвта и одржуваат нормална мозочна и срцева функција. Покрај другите ефекти, боровинката и бета каротенот го штитат здравјето на очите, додека амино киселините го забавуваат процесот на стареењето на клетките. Дозирање: 2-4 таблети дневно, или по препорака на лекар СОСТАВ: 16667 И.Е. Бета каротен, 4995 И.Е. Ретинол, 5 мг Ликопен комплекс, 200 мг Витамин Ц, 100 И.Е. Витамин Е, 50 мцг Селен, 8 мг Цинк, 2 мг Манган, 10 мг Коензим Q, 10100 мг Л-Цистеин, 20 мг Л-Глутатион, 100 мцг Алфа-липоична киселина, 20 мг Екстракт од гинко билоба, 15 мг Екстракт од лист на зелен чај, 5 мг Екстракт од боровница ВНИМАНИЕ! Доколку производот се зема подолг период и во поголеми дози, може да се појават: црвенило, чешање, анксиозност, несоница, пролив или повраќање. Употребата на гинко билоба не е препорачлива за време на бременост, доење, истовремено со употреба на антикоагуланси и пред операција, затоа што може да го продолжи времето на згрутчување на крвта. Пациентите со дијабет треба да се консултираат со лекар пред употреба на производот. Производител: Calivita International
Само со нарачка по телефон/e-mail.

Cocoa Bean Extract + (100 капсули)

2,323 ден
Екстракт од зрна на какао со екстракт од гоџи Cocoa Bean Extract+ е додаток во исхраната кој во својот состав ги содржи екстрактот од зрната на какао и екстракт од гоџи бобинки. Дозирање: 1 таблета дневно СОСТАВ 450 мг екстракт од какао, 50 мг екстракт од гоџи Производител: Calivita International

Resveratrol Plus (60 капсули)

2,432 ден
Додаток во исхраната Во овој производ со врвен квалитет го искомбиниравме исклучителниот ресвератрол добиен од црно вино со семки од грозје заедно со конезимот Q10 . ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА... Треба да испиете 10 шишиња црно вино и да изедете 4 кг лосос за да си обезбедите доволно ресвератрол и коензим Q10 како во една таблета Resveratrol Plus! Дозирање: 1 капсула дневно или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 60 СОСТАВ 100 мг Екстракт од ресвератрол, 50 мг Екстракт од семки од грозје, 20 мг Коензим Q10 ВНИМАНИЕ! Доколку страдате од хронично заболување или земате лекови, консултирајте се со Вашиот лекар пред да го земете производот! Производител: Calivita International

Lutein PLus (60 капсули)

2,500 ден
Додаток во исхраната со лутеин Lutein PLUS е комплексен производ кој во својот состав содржи: лутеин, зеаксантин, боровинка... Една таблета Lutein Plus овозможува количина на лутеин како во две големи порции спанаќ или 2 шолји жолчки од јајца! Дозирање: 1 капсула дневно или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 60 СОСТАВ 6 мг Лутеин, 0.5 мг Зеаксантин, 50 мг Витамин Ц, 200 И.Е. Витамин А, 25 мг Екстракт од боровница Производител: Calivita International

qProtect (90 таблети)

845 ден
Антиоксидант со гинко   qProtect е производ кој во својот состав ја содржи билката гинко билоба. Овој производ го надополнивме со четири значајни антиоксиданти: витамин Ц, бета каротен, витамин Е и селен... Дозирање: 1-3 таблети дневно или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 30 СОСТАВ 3000 И.Е. Бета каротен, 60 мг Витамин Ц, 10 И.Е. Витамин Е, 20 мцг Селен, 50 мг Лист од гинко билоба ВНИМАНИЕ! Доколку производот се зема подолг период и во поголеми дози, може да се појават: црвенило, чешање, анксиозност, несоница, пролив или повраќање. Употребата на гинко билоба не е препорачлива за време на бременост, доење, истовремено со употреба на антикоагуланси и пред операција, затоа што може да го продолжи времето на згрутчување на крвта. Пациентите со дијабет треба да се консултираат со лекар пред употреба на производот. Производител: Calivita International
Само со нарачка по телефон/e-mail.

Chewable CoQ10 60 mg (60 гел капсули)

3,081 ден
Гел капсули за жвакање со коензим Q10 Додаток во исхраната со 60мг CoQ10, во форма на гел капсула за жвакање Производот Chewable Q10 содржи коензим Q10 во форма на меки гел капсули за жвакање. Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција. Производител: Calivita International

Super Mega CoQ10 (120 mg./30 капсули)

3,318 ден
Kапсули со коензим Q10 во екстра доза, бета каротен, селен и витамин Е Нов CoQ10 во екстра голема доза! Дејството на коензимот Q10 во поголемо количество уште поефикасно се искористува. Производот SuperMega CoQ10 содржи коензим Q10, бета каротен (провитамин А), селен и витамин Е.Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција. Селенот и витаминот Е учествуваат во заштита на клетките од оксидативниот стрес. Селенот и витаминот А придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем. Витаминот А исто така придонесува во одржувањето на здрава кожа. Дозирање: 1 капсула на ден СОСТАВ: 120 мг Коензим Q10, 1000 И.Е. Бета каротен, 10 И.Е. Витамин Е, 10 мцг Селен Производител: Calivita International

Mega CoQ10 Plus (50 mg./60 капсули)

3,081 ден
Kапсули со коензим Q10, бета каротен, селен и витамин Е Производот Mega CoQ10 Plus содржи коензим Q10, бета каротен (провитамин А), селен и витамин Е.Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција. Селенот и витаминот Е учествуваат во заштита на клетките од оксидативниот стрес. Селенот и витаминот А придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем. Витаминот А исто така придонесува во одржувањето на здрава кожа. Дозирање: 1 капсула дневно или по препорака на лекар Mega CoQ10 Plus e производ со висока доза на коензим Q10, во комбинација со триото антиоксиданти - бета каротен, витамин Е и селен. ВНИМАНИЕ! Производот е чувствителен на топлина и светлина! Квалитетот на коензимот Q10 се намалува на температура над 35 °C. Бремените жени и доилките треба да побараат лекарски совет пред употреба. СОСТАВ: 30 мг Коензим Q10 Производител: Calivita International

CoQ10 Lozenges

2,045 ден
Сублингвални таблети со коензим Q10 за брза апсорпција CoQ10 Lozenges е таблета која се става под јазик и содржи коензим Q10, со природен вкус на лимон, со побрзо ослободување и полесна апсорпција. Производот CoQ10 Lozenges содржи коензим Q10 во форма на таблети наменети за сублингвална употреба со брза ресорпција. Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција. Дозирање: 1 таблета се става под јазик на ден или по препорака на лекар Дозирања во пакување: 30 ВНИМАНИЕ! Производот е чувствителен на топлина и светлина. Квалитетот на коензимот Q10 се намалува на темепратура на 35 степени целзиусови. Бремените жени и доилките треба да се консултираат со лекар пред употреба на коензим Q10! СОСТАВ: 30 мг Коензим Q10 Производител: Calivita International

Super CoQ10 Plus (20 mg./120 капсули)

3,123 ден
Kапсули со коензим Q10, бета каротен, селен и витамин Е Производот Super CoQ10 Plus содржи коензим Q10, бета каротен (провитамин А), селен и витамин Е.Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција. Селенот и витаминот Е учествуваат во заштита на клетките од оксидативниот стрес. Селенот и витаминот А придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем. Витаминот А исто така придонесува во одржувањето на здрава кожа. Дозирање: 1 капсула на ден Дозирања во пакување: Додаток во исхраната со 20мг CoQ10, но во пакување од 120 капсули СОСТАВ: 20 мг Коензим Q10, 1000 И.Е. Бета каротен, 10 И.Е. Витамин Е, 10 мцг Селен Производител: Calivita International