Showing 1–16 of 25 results

Бастум

650 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Прилагодлива висина
  • На преклопување
  • Систем за заклучување
  • Гумена подлога
  • ПВЦ рачка
  • Направено за леваци
  • Прилагодлива алуминиумска шипка, со затегнување на зглобот
СПЕЦИФИКАЦИИ Ширина: 12.7 мм Висина: 76.5-86.5 цм Рачка: 11 цм Нето тежина: 0.4 кг Поддржана максимална тежина: 100 кг

Бастум – Стол за одмарање

1,450 ден
Бастумите се одлични помагала за подвижност за лица на кои не е потребна целосна помош на пешачење или одалка. Бастумот му помага на корисникот да се крене и да ја одржува тежината. КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Лесен алуминиум
  • Висина што може да се прилагоди според удобноста на корисниците
  • Помага за рамнотежа и координација
  • Идеален за качување и симнување по скали
  • Идеален при влегување и излегување од возила
СПЕЦИФИКАЦИИ Вкупна висина: 85 цм Ширина на седиштето: 22 цм Длабочина на седиштето: 22цм Висина на седиштето (од земја до седиштето): 48цм Нето тежина: 36.7 кг Максимален капацитет на оптоварување: 75 кг

Бастум (бронѕен)

400 ден
СПЕЦИФИКАЦИИ Боја: бронзена Прилагодлиа висина: 80-90 цм Максимален капацитет на оптоварување: 100 кг

Бастум

400 ден
За постабилна потпора и посигурно движење. Наменет за лица кои имаат потреба од потпора при движење во и надвор од домот. Се подесува по висина на спуштената рака во странична положба на потпирање.

Бастум

780 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Прилагодлива висина
  • Ергономски дизајн на рачката
  • На склопување
  • Гумен врв за стабилност
СПЕЦИФИКАЦИИ Димензии: 82 х 17 х 29 цм Висина: 78-88 цм Нето тежина: 0.3 кг Материјал: алуминиум

Додаток на патерица за мраз

255 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Додаток за мраз може да се прицврсти на патерицата/бастумот со затегнување на двете завртки
  • Има механизам што овозможува кревање кога веќе не е потребно да се користи

Метална патерица потлакотна со подесување на висината

283 ден
Метална патерица потлакотна со подесување на висина, за олеснување на движењето. КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Лесна и тврда екструдирана алуминиумска цевка со елоксирана завршница
  • Прилагодување на висината и висината на рачката (рака: 4 нивоа, рачка: 10 нивоа)
  • Специјално дизајнираната пластична ракавица за подобра удобност при користење
  • Долниот врв е изработен од гума против лизгање
СПЕЦИФИКАЦИИ Боја: сива Материјал: алуминиум, пластика и гума Висина: 95-118 цм Димензија на горна цевка: 22 мм Димензија на долна цевка: 19 мм Максимална дозволена тежина: 135 кг Нето тежина: 0.47 кг

Бастум на расклопување

400 ден
За постабилна потпора и посигурно движење. Наменет за лица кои имаат потреба од потпора при движење во и надвор од домот. Се подесува по висина на спуштената рака во странична положба на потпирање. СПЕЦИФИКАЦИИ Висина: 71-94цм Нето тежина: 0.35 кг Материјал: алуминиум

Бастум на расклопување

400 ден
За постабилна потпора и посигурно движење. Наменет за лица кои имаат потреба од потпора при движење во и надвор од домот. Се подесува по висина на спуштената рака во странична положба на потпирање. СПЕЦИФИКАЦИИ Висина: 71-94цм Нето тежина: 0.36 кг Материјал: алуминиум

Бастум со светилка

750 ден
За постабилна потпора и посигурно движење. Наменет за лица кои имаат потреба од потпора при движење во и надвор од домот. КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Лесна и тврда екструдирана алуминиумска цевка со елоксирана завршница
  • Доаѓа со LED светилка за осветлување и предупредување за спасување
  • Бастумот може да се преклопи на 4 дела за лесно и практично складирање и патување
  • Површина со стилска боја
  • Прилагодлива висина (5 нивоа)
  • Ергономски дизајнираната дрвена рачка може го намалува заморот и обезбедува поудобно искуство
  • Основата е изработена од пластика против лизгање
СПЕЦИФИКАЦИИ Висина: 85-95 цм Максимална оптовареност: 135 кг Материјал: алуминиум

Бастум – Стол за одмарање

855 ден
За постабилна потпора и посигурно движење. Наменет за лица кои имаат потреба од потпора при движење во и надвор од домот. КАРАКТЕРИСТИКИ
  • 3 ножен ортопедски бастум со столче на преклопување
  • Изработен од хромиран челик
  • Анатомски дизајн со Т-рачка
  • Нелизгачки гуми
СПЕЦИФИКАЦИИ Димензии: 81 х 20 х 10 цм Висина: 80 цм Максимална дозволена тежина: 110 кг Нето тежина: 0.85кг