Showing 1–16 of 96 results

Мени
Затвори

Антидекубитален душек со компресор

5,650 ден
СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ДУШЕКОТ
 • Максимално оптоварување: 130 кг
 • Материјал: ПВЦ
 • Дебелина на слојот: 0,3 мм
 • Димензии: 200 х 90 х 7,0 см
 • Должина на цевка за поврзување: 120см
СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ПУМПАТА
 • Работен напон: AC220-240V
 • Фреквенција: 50HZ
 • Излез на воздух: ≥ 5-6 Lt / Min
 • Опсег на притисоци: 50mmHg - 110mmHg
 • Циклус на размена: 12 мин
 • Потрошувачка: ≤ 7 W ± 10%
 • Бучава: ≤ 30 dB ± 10%
 • Димензии: 23,5 х 11,7 х 8,1 см
 • Тежина на пумпата: 1 кг
Затвори

Инвалидска собна количка со адаптација за WC

11,031 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ Конструкција: Хромран метален рам Склопување: Да Потпирачи за раце: Подвижни Папучи: Подвижни, склопливи и лесно отстранливи СПЕЦИФИКАЦИИ Вкупна ширина: 64 см Ширина на седиште: 44 см Висина на задни тркала: 58 см Висина на предни тркала: 20 см Висина на седиште од тло: 50 см Висина: 87 см Максимална тежина на корисник: 100 кг Димензии: 92 х 29 х 89 см Тежина на количката: 19 кг
Затвори

Столче за бањање

1,450 ден
СПЕЦИФИКАЦИ
 • Максимална тежина на пациентот: 100 кг
 • Ширина на седиштето: 51см
 • Длабочина на седиштето: 30 см
 • Висина на грбот на седиштето: 30 см
 • Висина на седиштето: 34-44см
Затвори

Медицинска лопатка (без капак)

350 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ
 • Помагало за извршување на физиолшка потреба од кревет
 • Без капак, отворена
 • Едноставна за употреба
 • Капацитет: над 1Л
Затвори

Преносна рампа (тркалачка)

12,100 ден
Рампа за непристапни површини за инвалидски колички. КАРАКТЕРИСТИКИ:
 • Преклопување во ролна
 • Специјална торба за складирање и трансфер
  СПЕЦИФИКАЦИИ Димензии: 92 х 76 цм Максимална тежина: 270 кг
Затвори

Преносна рампа

12,980 ден
Телескопска лесна алуминиумска рампа со можност за промена на должината во форма на чанта погодна за носење и транспорт.   СПЕЦИФИКАЦИИ Прилагодлива должина: 210-77 цм Максимална тежина: 300 кг
Затвори

Одалка со ракофат без тркала

1,361 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ:
 • Артикулирана
 • Склопувачка
 • Прилагодлива висина
  СПЕЦИФИКАЦИИ Вкупна длабочина: 48 цм Висина: 82-100 цм Тежина: 5.1 кг Материјал: Алуминиум
Затвори

Одалка со ракофат без тркала

1,361 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ:
 • Алуминиумска структура
 • Рачки со сунѓер
 • Лесно и брзо преклопување
 • Прилагодување на висината
  СПЕЦИФИКАЦИИ Длабочина: 48 цм Ширина на седиште: 44 цм Висина: 82-100 цм Тежина: 5.1 кг
Затвори

Бастум

650 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ
 • Прилагодлива висина
 • На преклопување
 • Систем за заклучување
 • Гумена подлога
 • ПВЦ рачка
 • Направено за леваци
 • Прилагодлива алуминиумска шипка, со затегнување на зглобот
СПЕЦИФИКАЦИИ Ширина: 12.7 мм Висина: 76.5-86.5 цм Рачка: 11 цм Нето тежина: 0.4 кг Поддржана максимална тежина: 100 кг
Затвори

Бастум – Стол за одмарање

1,450 ден
Бастумите се одлични помагала за подвижност за лица на кои не е потребна целосна помош на пешачење или одалка. Бастумот му помага на корисникот да се крене и да ја одржува тежината. КАРАКТЕРИСТИКИ
 • Лесен алуминиум
 • Висина што може да се прилагоди според удобноста на корисниците
 • Помага за рамнотежа и координација
 • Идеален за качување и симнување по скали
 • Идеален при влегување и излегување од возила
СПЕЦИФИКАЦИИ Вкупна висина: 85 цм Ширина на седиштето: 22 цм Длабочина на седиштето: 22цм Висина на седиштето (од земја до седиштето): 48цм Нето тежина: 36.7 кг Максимален капацитет на оптоварување: 75 кг
Затвори

Бастум (бронѕен)

400 ден
СПЕЦИФИКАЦИИ Боја: бронзена Прилагодлиа висина: 80-90 цм Максимален капацитет на оптоварување: 100 кг
Затвори

Столче за бањање (без потпирач)

1,350 ден
КАРАКТЕРИСТИКИ
 • Тоалетна столица за во бања
 • Пластично со странични отвори кои се користат и како држачи
 • Перфорирано за полесно истекување на водата
 • Прилагодлива висина
СПЕЦИФИКАЦИИ
 • Ширина на седиште: 50 см
 • Длабочина на седиште: 30 см
 • Висина на седиште: 34-44 см
Затвори

Антидекубитален душек (воздух)

5,290 ден
 • Антидекубитален пневматски душек со компресор.
 • Помагало за спречување на појава на декубитални рани.
Затвори

Бастум

400 ден
За постабилна потпора и посигурно движење. Наменет за лица кои имаат потреба од потпора при движење во и надвор од домот. Се подесува по висина на спуштената рака во странична положба на потпирање.