Прикажувам 1–16 од 30 резултати

Еластичен корсет за кифоза

Цена: 670 ден
Еластичен корсет за кифоза изработен со растеглив еластичен материјал за флексибилна компресија и прилагодлива висина. Индикации
 • Тркалезно рамо
 • Фрактура на клавикулата
Додади во кошничка

Еластичен корсет за кифоза

Цена: Original price was: 610 ден.Current price is: 549 ден.
Индикации
 • Тркалезно рамо
 • Грпка
 • Фрактура на клавикулата
Карактеристики
 • Затворање со кука и јамка за лесно прилагодување
 • Прерамки за рамо полни со пена за поголема удобност
 • Потсетник за држење на телото
Одберете Опција

Корсет платнен лумбален со фишбајни

Цена: 1,424 ден
Лумбален корсет со фишбајни кои се поставени вертикално од обете страни на ‘рбетот го стабилизираат, истовремено овозможувајќи му ограничена флексија и екстензија. Додека пак лепливите траки обезбедуваат дополнителна компресија и поддршка, а местењето е едноставно и лесно. При поставување на корсетите пожелно е пациентот да биде во лежечка положба за полесно фиксирање на лепливите траки. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Корсет за кифоза (фишбајни)

Цена: Original price was: 1,459 ден.Current price is: 1,313 ден.
Корсет изработен од еластичен ткаен материјал, на кој во задниот дел се наоѓаат два фишбајни. Ремените за позиционирање се фиксираат со велкро лепенки, што овозможува лесно и прецизно поставување на корсетот во соодветна положба за носење. Крутоста на металните шини го корегира држењето и овозможува правилна положба на ‘рбетот.Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Корсет платнен лумбален со фишбајни

Цена: 1,650 ден
Лумбален корсет со фишбајни кои се поставени вертикално од обете страни на ‘рбетот го стабилизираат, истовремено овозможувајќи му ограничена флексија и екстензија. Додека пак лепливите траки обезбедуваат дополнителна компресија и поддршка, а местењето е едноставно и лесно. При поставување на корсетите пожелно е пациентот да биде во лежечка положба за полесно фиксирање на лепливите траки. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Еластичен корсет за кифоза во големина по избор

Цена: 950 ден
Еластичните ленти кои надолжно се истегнуваат лесно се поставуваат, без можност за извртување и превиткување, што овозможува долготрајно носење без чувство на нелагодност. Може незабележано да се носи под облеката и е прилагодлив за секој пациент. Корсетот е едноставно помагало со голема ефикасност кое дава поддршка и растоварување на ‘рбетот во торакалниот дел и овозможува правилна положба на телото. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Ортоза за имобилизирање на ‘рбетен столб

Цена: 4,800 ден
Се состои од лесна но исклучително цврста метална рамка и граден дел со сунѓерест материјал,има ремени и делови за прицврстување на рамката и додатоците Служи за имобилизација при трауми и поголема и постабилна потпора
Додади во кошничка

Граден корсет за жени

Цена: 850 ден
Го стабилизира градниот кош по кардио интервенции, овозможувајќи нормално дишење и амортизирање на притисокот и напрегањето при кашлање. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Граден корсет за мажи

Цена: 850 ден
Го стабилизира градниот кош по кардио интервенции, овозможувајќи нормално дишење и амортизирање на притисокот и напрегањето при кашлање. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Граден корсет

Цена: 750 ден
Го стабилизира градниот кош по кардио интервенции, овозможувајќи нормално дишење и амортизирање на притисокот и напрегањето при кашлање. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Корсет платнен лумбален со фишбајни

Цена: 1,424 ден
Лумбален корсет со фишбајни кои се поставени вертикално од обете страни на ‘рбетот го стабилизираат, истовремено овозможувајќи му ограничена флексија и екстензија. Додека пак лепливите траки обезбедуваат дополнителна компресија и поддршка, а местењето е едноставно и лесно. При поставување на корсетите пожелно е пациентот да биде во лежечка положба за полесно фиксирање на лепливите траки. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Еластичен корсет за кифоза

Цена: 445 ден
Еластичните ленти кои надолжно се истегнуваат лесно се поставуваат, без можност за извртување и превиткување, што овозможува долготрајно носење без чувство на нелагодност. Може незабележано да се носи под облеката и е прилагодлив за секој пациент. Корсетот е едноставно помагало со голема ефикасност кое дава поддршка и растоварување на ‘рбетот во торакалниот дел и овозможува правилна положба на телото. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Шансова кравата дводелна

Цена: 739 ден
Дава поддршка и олеснување на напрегнатоста на вратниот дел од ‘рбетот, а овозможува и имобилизација. Се фиксира со велкро лепенка. При мерење се поставува главата во неутрална положба. Се мери висината на брадата до врвот на пектусот во права линија. Се мери и обемот на вратот.
Одберете Опција

Шансова кравата едноделна

Цена: 400 ден
Дава поддршка и олеснување на напрегнатоста на вратниот дел од ‘рбетот, а овозможува и блага имобилизација. Може да се носи и при спиење. Се фиксира со велкро лепенка. При мерење се поставува главата во неутрална положба. Се мери висината на брадата до врвот на пектусот во права линија. Се мери и обемот на вратот.
Одберете Опција

Еластичен корсет за кифоза

Цена: 445 ден
Еластичните ленти кои надолжно се истегнуваат лесно се поставуваат, без можност за извртување и превиткување, што овозможува долготрајно носење без чувство на нелагодност. Може незабележано да се носи под облеката и е прилагодлив за секој пациент. Корсетот е едноставно помагало со голема ефикасност кое дава поддршка и растоварување на ‘рбетот во торакалниот дел и овозможува правилна положба на телото. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Корсет платнен лумбален со метални шини

Цена: 1,655 ден
 • Лумбален корсет со метални шини кои се поставени вертикално од обете страни на ‘рбетот го стабилизираат
 • Овозможуваат ограничена флексија и екстензија
 • Лепливите траки обезбедуваат дополнителна компресија и поддршка
 • Местењето е едноставно и лесно
 • При поставување на корсетите пожелно е пациентот да биде во лежечка положба за полесно фиксирање на лепливите траки
 • Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија
Одберете Опција

Ортози за рбетниот столб се специјализирани ортопедски помагала со цел модификација на структуралните и функционалните карактеристики на невромускулниот и скелетниот систем на грбот. Популарни ортози вклучуваат корсет за кифоза, граден корсет и шансова кравата. Овие ортози имаат голема улога во корекција на деформитетот на ‘рбетот, механичко растоварување и намалување на болката. Носењето на ортозите треба да се врши според упатствата од медицинскиот тим за најдобри резултати и подобрување на здравјето.