Showing all 14 results

Мени
Затвори

Перница за потпирање

1,500 ден
Перницата за потпирање помага при задржувањето на природното држење на ‘рбетниот столб. Помага при од болки во вратот и е идеално помагало за сите оние кои поминуваат долго време во седење/патување.
Затвори

Навлака за перница (70×50)

690 ден
Водоотпорна навлка за перница. Материјал: ткаенина Димензии: 70цм х 50цм
Затвори

Водоотпорна прекривка за душек (200×200)

2,250 ден
 • Го штити вашиот душек, го остава здрав и чист
 • Лесна ткаенина
 • Едната страна се состои од дополнителна мека ткаенина, а долната страна е покриенасо водоотпорна состава
 • Лесно се навлекува на аглите на душекот благодарение на специјалните гумени ленти, покривајќи ја површината на душекот
 • Спречува навлгување на течности
 • Димезија: 200х200цм
Затвори

Водоотпорна прекривка за душек (200×100)

1,270 ден
 • Го штити вашиот душек, го остава здрав и чист
 • Лесна ткаенина
 • Едната страна се состои од дополнителна мека ткаенина, а долната страна е покриенасо водоотпорна состава
 • Лесно се навлекува на аглите на душекот благодарение на специјалните гумени ленти, покривајќи ја површината на душекот
 • Спречува навлгување на течности
 • Димезија: 200х100цм
Затвори

Анатомска перница (гел)

2,290 ден
Анатомска перница од мемори пена и гел . Перницата е изработена од густ слој на висококвалитетна мемори пена, а на површината има гел за ладење. Овој гел го апсорбира вишокот на топлина во делот каде што се поставени вратот и главата. Потоа апсорбираната топлина се распределува низ целата површина на гелот. Воздухот природно циркулира во деловите каде не е потпрена главата што овозможува гелот постојано да се лади.
 • Дава најдобра можна помош за поддршка на вратот и горните пршлени
 • Совршено се вклопува со формата на главата и вратот и во исто време обезбедува добро држење на телото за време на спиењето.
 • Висококвалитетниот материјал од кој е направена перницата во комбинација со нејзината анатомска форма, помага правилно да се дистрибуира извршениот притисок.
 • Додека во исто време има корисен ефект врз добра циркулација на крвта.
 • Нуди идеални услови за убав сон и пријатно будење.
 • Несоодветна или стара перница може да биде одговорна за болка во вратот.
 • Перницата мора да се обновува на секои две години.
  Димензија Должина: 60цм Висина: 10-12цм Ширина: 40цм
Затвори

Ортопедска перница голема

1,870 ден
Перница изработена од 100% мемориска пена. Прилагодена на природната температура и форма на главата и вратот, враќајќи се во првобитната димензија (форма) само за само неколку секунди, обезбедувајќи удобност за време на спиењето.
 • Целосна поддршка на главата и вратот во нивна природна положба
 • Подеднакво распределување на висината и уништувајќи ги притисоците на главата и вратот со опуштање на мускулите
 • Ја подобрува циркулацијата на крвта и ослободува од болки
 • Овозможува удобност и релаксација при спиење
 • Перницита е опремена со ткаенина што се отстранува и се пере, со патент.
Димензија: 60 x 40 x 9 / 11 см
Затвори

Ортопедска перница стандард

1,430 ден
Перница изработена од 100% мемориска пена. Прилагодена на природната температура и форма на главата и вратот, враќајќи се во првобитната димензија (форма) само за само неколку секунди, обезбедувајќи удобност за време на спиењето.
 • Целосна поддршка на главата и вратот во нивна природна положба
 • Подеднакво распределување на висината и уништувајќи ги притисоците на главата и вратот со опуштање на мускулите
 • Ја подобрува циркулацијата на крвта и ослободува од болки
 • Овозможува удобност и релаксација при спиење
 • Перницита е опремена со ткаенина што се отстранува и се пере, со патент.
Димензија: 50 x 30 x 7 / 10 см
Затвори

Кружно (антихемороидно) перниче

850 ден
Перничето служи за растеретување и е антихемороидно. Навлаката може да се пере.
Затвори

Ортопедска перница

1,550 ден1,750 ден
Ортопедска перница која одлично се адаптира на вашата анатомска градба. Погодна за луѓе со болки во вратот, дегенеративни промени на ‘рбетот и одлична како превенција од истите.
Затвори

Ортопедска перница

1,450 ден
Ортопедска перница која одлично се адаптира на вашата анатомска градба. Погодна за луѓе со болки во вратот, дегенеративни промени на ‘рбетот и одлична како превенција од истите.
Затвори

Ортопедска перница за потпирање

850 ден
Перницата за потпирање помага при задржувањето на природното држење на ‘рбетниот столб. Помага при од болки во половината и е идеално помагало за сите оние кои поминуваат долго време во седење или возење на автомобил.
Затвори

Ортопедска перница за потпирање

530 ден
Перницата за потпирање помага при задржувањето на природното држење на ‘рбетниот столб. Помага при од болки во вратот и е идеално помагало за сите оние кои поминуваат долго време во седење/патување.