Се прикажуваат сите 11 резултати

Појас за спуштен стомак (4 ленти)

Цена: 1,148 ден
Индикации
 • Заштита по операција и поддршка на стомакот
 • Постурална хипотензија поради повреда на цервикалниот 'рбетниот мозок
Карактеристики
 • Изработен од висококвалитетен еластичен материјал
 • Обезбедува компресија и поддршка на абдоминалната област
 • Затворање со кука и јамка за лесно прилагодување
 • Растеглив за да одговара на природните облини на вашето тело
Одберете Опција

Појас за спуштен стомак

Цена: 1,148 ден
Појас за спуштен стомак кој кбезбедува компресија за стабилизирање на абдоминалната област. Индикации
 • Заштита по операција и поддршка на стомакот
 • Постурална хипотензија поради повреда на цервикалниот 'рбетниот мозок
Карактеристики
 • Изработен од растеглив еластичен материјал
 • Обезбедува компресија и поддршка на абдоминалната област
 • Затворање со кука и јамка за лесно прилагодување
 • Растеглив за да одговара на природните облини на вашето тело
Одберете Опција

Медицински појас (волнен)

Цена: 899 ден
Еластичен кружно ткаен појас, кој го затоплува делот од половината и стомакот. Се препорачува да се носи во зима. При поставување пожелно е пациентот да биде во лежечка положба за полесно фиксирање на лепливите траки. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Суспензориум

Цена: 667 ден
Памучен суспензориум со еластични ленти за подобра поддршка. Овозможува поддршка и елевација на тестисите при повреди или воспалителни процеси. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Додади во кошничка

Појас за двострана препонска кила

Цена: 1,201 ден
Појас во форма на ремен, со додаток на две перничиња киј се поставуваат во афектираниот предел и врши благ притисок на килата со што таа се редуцира. Поставувањето и позиционирањето е едноставно, според потребите на пациентот, како поставување на обичен ремен.
Додади во кошничка

Појас за еднострана препонска кила

Цена: 801 ден
Појас во форма на ремен, со додаток во форма на перниче кој се поставува во афектираниот предел и врши благ притисок на килата со што таа се редуцира. Поставувањето и позиционирањето е едноставно, според потребите на пациентот, како поставување на обичен ремен.
Одберете Опција

Појас за спуштен стомак

Цена: 1,148 ден
Абдоминален појас пружа блага поддршка во пределот на абдоменот, а прицврстувањето со лепенка дава можност за подесување на компресијата според желбите и потребите на пациентот. При поставување пожелно е пациентот да биде во лежечка положба за полесно фиксирање на лепливата трака. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Појас за трудници

Цена: 1,237 ден
Еластичен појас обложен со мек, пријатен материјал кој се користи во напредната бременост за поддршка на стомачната мускулатура. Фишбајните во лумбалниот дел дополнително го олеснуваат притисокот на ‘рбетот, а прицврстувањето со лепенки го прави лесен за поставување и подесување на затегнатоста според потребите на пациентката. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Појас за спуштен стомак

Цена: 1,148 ден
Абдоминален појас пружа блага поддршка во пределот на абдоменот, а прицврстувањето со лепенка дава можност за подесување на компресијата според желбите и потребите на пациентот. При поставување пожелно е пациентот да биде во лежечка положба за полесно фиксирање на лепливата трака. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Појас за двострана препонска кила

Цена: 1,201 ден
Појас во форма на ремен, со додаток на две перничиња киј се поставуваат во афектираниот предел и врши благ притисок на килата со што таа се редуцира. Поставувањето и позиционирањето е едноставно, според потребите на пациентот, како поставување на обичен ремен.
Одберете Опција

Појас за еднострана препонска кила

Цена: 801 ден
Појас во форма на ремен, со додаток во форма на перниче кој се поставува во афектираниот предел и врши благ притисок на килата со што таа се редуцира. Поставувањето и позиционирањето е едноставно, според потребите на пациентот, како поставување на обичен ремен.
Одберете Опција

Ортопедски појаси се специјализирани производи за поддршка и стабилност на телото. Во MedikaPro има медицински појаси, појаси за трудници, појаси за еднострана и двострана препонска кила и појаси за спуштен стомак. Појасите обезбедуваат поддршка, олеснуваат болки и спречуваат повреди. Тие се користат за лечење и контрола на болки во грбот, бременост, препонска кила и стомачни проблеми. Во продавницата, стручњаци ќе ви помогнат да изберете најсоодветниот појас и ќе ви пружат совети за користење.