Се прикажуваат сите 5 резултати

Ортоза за колк

Цена: 2,930 ден
Индикации
  • Постоперативна ревизија на колкот
  • Тотална замена на колк
  • Внатрешна фиксација на фрактури на колкот
  • Потсетник по отстранувањето на ортозата на колкот
Функции
  • Помага во намалување на отокот и болката
  • Два флексибилни и три цврсти отстранливи алуминиумски држачи кои помагаат да се контролира аддукцијата на колкот
Карактеристики
  • Странични џебови со затворање со кука и јамка за практично менување на држачите
  • Едноставниот дизајн со обвивка води до апликација за заштеда на време
  • Удобно за носење поради високопропустлива ткаенина и кожа
Одберете Опција

Корективни гакички за корекција на абдукција на кокловите по Вехер

Цена: 801 ден
Veher –овите гаќички за абдукција се посебен производ за новороденчиња. Овие гаќички се употребуваат превентивно за спречување на дисплазија на колковите кај новороденчиња, за таканареченото абдукционо позиционирање. Едноставно се поставуваат врз пелените на бебето (или се поставуваат над облека), поставувајќи ги нозете во оптимална позиција за корективен развој на колковите. Го заменуваат застарениот метод на употреба на три текстилни пелени. Достапни се во три величини и изработени се од ткаенина која може лесно да се чисти.
Одберете Опција

Корективно помагало (ремен) за исчашени колкови по Павлик

Цена: 400 ден
Обезбедува активни движења на колковите. Динамичка ортоза. Превенира во лежечка позиција при абдукција. Достапна во три величини.
Одберете Опција

Корективни гаќички за корекција на абдукција на кокловите по Вехер

Цена: 801 ден
Veher –овите гаќички за абдукција се посебен производ за новороденчиња. Овие гаќички се употребуваат превентивно за спречување на дисплазија на колковите кај новороденчиња, за таканареченото абдукционо позиционирање. Едноставно се поставуваат врз пелените на бебето (или се поставуваат над облека), поставувајќи ги нозете во оптимална позиција за корективен развој на колковите. Го заменуваат застарениот метод на употреба на три текстилни пелени. Достапни се во три величини и изработени се од ткаенина која може лесно да се чисти.
Одберете Опција

Корективно помагало (ремен) за исчашени колкови по Павлик

Цена: 400 ден
Обезбедува активни движења на колковите. Динамичка ортоза. Превенира во лежечка позиција при абдукција. Достапна во три величини.
Одберете Опција