Ортоза за бандажирање на рамо

Цена: 1,050 ден
 • Имобилизација на рамо и надлактица
 • Изработена од погоден материјал за поголема мекост и удобност
 • Ремен преку рамената со кој се подесува висината и положбата на раката што треба да се имобилизира (под агол од 90° во лактот)
 • Има дополнителна лента која се поставува преку градниот кош за фиксирање на положбата и подобра имобилизација
 • Лесна е за употреба
Одберете Опција

Стегач за рамо-ICE

Цена: 1,970 ден
 • Наменет за повреда на рамото
 • Специфично прилагодување на повредите на рамото и слобода на движење за време на употреба
 • Кесичка за ладење
 • Универзална големина
Додади во кошничка

Ортоза за бандажирање на рамо

Цена: 1,050 ден
Имобилизација на раме и надлактица. Изработена од погоден материјал за поголема мекост и удобност и ремен преку рамената со кој се подесува висината и положбата на раката што треба да се имобилизира (под агол од 90° во лактот). Има дополнителна лента која се поставува преку градниот кош за фиксирање на положбата и подобра имобилизација. Лесна е за употреба.
Одберете Опција

Митела за фиксација на горни екстремитети

Цена: 350 ден
Постоперативна и посттрауматска имобилизација на рамо. Ременот што оди преку рамото ја позиционира раката под агол од приближно 90°, а ременот на грбот ја стабилизира таа позиција.Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Ортоза за бандажирање на раме со абдукционо перниче

Цена: 2,450 ден
Ортоза составена од навлака за рака со ремен за преку рамо и перниче со кое се дефинира положбата на рамото под агол од 10° во абдукција. Има велкро лепенки со кои се подесува должината на ременот преку рамо за дефинирање на висината на раката, како и ширината на појасот околу половината со кој се позиционира перничето на струкот.
Одберете Опција

Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

Цена: 6,229 ден
Ортоза изработена од лесен и издржлив пластичен материјал, пресвлечен од внатрешната страна за да овозможи удобност. Се протега од лактот до над рамото за да оневозможи изместување. Деловите од ортозата се споени со ленти, што овозможува прилагодување на ширината на ортозата на градбата на пациентот. На пластичниот материјал има дупчиња за ослободување на топлината и влагата. Ортозата има и ремен кој оди преку градите под другото рамо и служи за фиксирање на положбата на ортозата и повредената рака. .Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Ортоза за бандажирање на рамо

Цена: 1,200 ден
 • Имобилизација на рамо и надлактица
 • Изработена од погоден материјал за поголема мекост и удобност
 • Ремен преку рамената со кој се подесува висината и положбата на раката што треба да се имобилизира (под агол од 90° во лактот)
 • Има дополнителна лента која се поставува преку градниот кош за фиксирање на положбата и подобра имобилизација
 • Лесна е за употреба
Додади во кошничка

Митела за фиксација на горни екстремитети

Цена: 350 ден
Постоперативна и посттрауматска имобилизација на рамо. Ременот што оди преку рамото ја позиционира раката под агол од приближно 90°, а ременот на грбот ја стабилизира таа позиција.Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Митела за фиксација на горни екстремитети

Цена: 550 ден
Постоперативна и посттрауматска имобилизација на рамо. Ременот што оди преку рамото ја позиционира раката под агол од приближно 90°, а ременот на грбот ја стабилизира таа позиција.Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Ортоза за бандажирање на рамо

Цена: 2,350 ден
 • Имобилизација на рамо и надлактица
 • Изработена од погоден материјал за поголема мекост и удобност
 • Ремен преку рамената со кој се подесува висината и положбата на раката што треба да се имобилизира
 • Лесна е за употреба
Одберете Опција