Се прикажуваат сите 14 резултати

Имобилизатор за скочен зглоб

Цена: 1,720 ден
Индикации
 • Блага до умерена дисторзија на глуждот
 • Хронична нестабилност на глуждот
 • Профилактичка и терапевтска употреба во спортски активности
Карактеристики
 • 3.18mm дебел неопрен со најлонска облога
 • Обезбедува топлина и компресија
 • Страничните и средните челични потпирачи обезбедуваат стабилност на глуждот и Ахиловата тетива
 • Дизајниран со еластични ленти за прилагодување на напнатоста
Одберете Опција

Динамичка ортоза за скочен зглоб

Цена: 1,970 ден
Индикации
 • Благи до умерени нарушувања на глуждот
 • Хронична нестабилност на глуждот
 • Тендиопатија на стапалото и глуждот
 • Профилактичка и терапевтска употреба во спортски активности
Карактеристики
 • Ергономска рамка со мека контура и цврста рамка
 • Прилагодлив модул со 2 различни обеми
 • Шарка која овозможува слободно движење на зглобот и спречува оштетена торзија на глуждот
 • Лесна плоча за стапала која ја подобрува контролата и удобноста на глуждот
Одберете Опција

Стегач за скочен зглоб

Цена: 1,310 ден
Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блага компресија и подршка на зглобот. Овозбожува целосна стабилизација на зглобот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Стегач за скочен зглоб-Големина Л

Цена: 2,150 ден
Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блага компресија и подршка на зглобот. Дополнителните силиконски перничиња овозбожуваат целосна стабилизација на зглобот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.   Големината се одредува со мерење на обемот на глуждот. L: 25-30 цм
Додади во кошничка

Стегач за скочен зглоб

Цена: Original price was: 1,450 ден.Current price is: 1,305 ден.
Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блага компресија и подршка на зглобот. Дополнителните силиконски перничиња овозбожуваат целосна стабилизација на зглобот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
 • Идеално за благи до умерени нарушувања на глуждот и нестабилност на глуждот;
 • Ременските ленти обезбедуваат дополнителна компресија;
 • Дизајнот за затворање одговара на повеќето големини на глужд.
Големина: Универзална
Додади во кошничка

Q-fit ортоза за скочен зглоб во големина по избор

Цена: 3,160 ден
Носењето на ова помагало го олеснува движењето на зглобот. Овозможува ублажување на болката, предизвикана од повреди или слабост на зглобот. Едноставно за навлекување и пријатно за носење. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Стегач за скочен зглоб

Цена: 650 ден
Носењето на ова помагало го олеснува движењето на зглобот.Овозможува ублажување на болката, предизвикана од повреди или слабост на зглобот. Едноставно за навлекување и пријатно за носење. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Додади во кошничка

Стегач за скочен зглоб со дополнителна еластична лента

Цена: 650 ден
Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блада компресија и стабилизација на зглобот. Дополнителната еластична лента со лепенки овозможува дополнителна компресија кога е потребно, со едноставно поставување и затегање според потребите на пациентот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Имобилизатор за скочен зглоб со воздух гел

Цена: 1,350 ден
Носењето на ова помагало го олеснува движењето на зглобот.Овозможува ублажување на болката, предизвикана од повреди или слабост на зглобот. Едноставно за навлекување и пријатно за носење. Универзална големина.
Додади во кошничка

Стегач за скочен зглоб

Цена: 1,950 ден
Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блага компресија и подршка на зглобот. Дополнителните силиконски перничиња овозбожуваат целосна стабилизација на зглобот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Корективен апарат за корекција на скочен зглоб (Редерсман)

Цена: 7,922 ден
Лентите кои се фиксираат околу помагалото обезбедуваат цврста поддршка и стабилизација на повредениот глужд. Дното на лежиштето обезбедува повеќе стабилност при движењето во текот на рехабилитација. Екстра влошките помагаат во зголемување на удобноста, обезбедување на стабилност и цврста поддршка за повредениот глужд. Прилагодувања од 45 ° плантарна флексија и 30 ° дорзална флексија во 7,5 ° зголемување. Вертикалите можат да бидат заклучени во фиксна позиција на 0 °, 7,5 °, 15 °, 22,5 ° или 30 ° плантарна флексија и дорзална-флексија. Големината на производот се одредува спрема големината/должината на стапалото (по бројот на чевелот на пациентот).
Одберете Опција

Подколен апарат со скочен зглоб и сандала

Цена: 4,410 ден
Помагалото е наменето да обезбеди стабилност и компресија на глужд кога во периодот на опоравување е неопходна имобилизација. Едноставно се мести. Двете билатерални и фиксирани шипки го стабилизираат стапалото/глуждот за комплетна контрола во периодот на опоравување. Може да биде замена и за гипс. . Големината на производот се одредува спрема големината/должината на стапалото (по бројот на чевелот на пациентот).
Одберете Опција

Подколен апарат со скочен зглоб и сандала

Цена: 4,410 ден
Помагалото е наменето да обезбеди стабилност и компресија на глужд кога во периодот на опоравување е неопходна имобилизација. Едноставно се мести. Двете билатерални и фиксирани шипки го стабилизираат стапалото/глуждот за комплетна контрола во периодот на опоравување. Може да биде замена и за гипс. Големината на производот се одредува спрема големината/должината на стапалото (по бројот на чевелот на пациентот).
Одберете Опција

Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (перенеус)

Цена: 3,012 ден
Пластична ортоза за растеретување на потколеница при трауматски повреди или постхируршко згрижување. Рехабилитација на пациенти со пареза на n.pereneus. Големината на производот се одредува спрема големината/должината на стапалото (по бројот на чевелот на пациентот).
Одберете Опција