Showing 1–16 of 34 results

Мени

Стегач за колено – ICE

1,680 ден
E-IPK001

Долги лепенки овозможуваат прилагодено вклопување со цврста удобна компресија за да се олесни отокот и модринките.

Големина: една големина

ПРЕПИШУВА |

Цена: 1,680 ден

Стегач за колено со термо перниче

1,050 ден
E-IP053
  • Мрежната торбичка со кука и јамка заедно одржуваат еднократно ладно/топло пакување на едно место;
  • Лесен за употреба – ставете го во замрзнувач или стоплете го во микробранова печка;
  • Идеално за колено, глуждот и вратот.

Големина: Универзална

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 1,050 ден

Стегач за скочен зглоб-Големина Л

1,920 ден
E-AN451

Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блага компресија и подршка на зглобот. Дополнителните силиконски перничиња овозбожуваат целосна стабилизација на зглобот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

 

Големината се одредува со мерење на обемот на глуждот.
L: 25-30 цм

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 1,920 ден

Коленска ортоза за фиксација на патела – Големина Л

2,520 ден
E-KNC001

Ортоза со отворот за пателата, што  дава стабилизација и спречува нејзино изместување. Едноставно за навлекување и пријатно за носење давајќи стабилност и сигурност при движењата. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

  • Дизајнот одговара на повеќе големини на колена;
  • Низок притисок на дизајн на пателата;
  • Идеално за благо напрегање на мускулите околу зглобовите на коленото и зглобно отекување

Големина: Универзална

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 2,520 ден

Стегач за скочен зглоб

1,450 ден
E-ANC001

Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блага компресија и подршка на зглобот. Дополнителните силиконски перничиња овозбожуваат целосна стабилизација на зглобот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

  • Идеално за благи до умерени нарушувања на глуждот и нестабилност на глуждот;
  • Ременските ленти обезбедуваат дополнителна компресија;
  • Дизајнот за затворање одговара на повеќето големини на глужд.

Големина: Универзална

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 1,450 ден

Q-fit ортоза за скочен зглоб во големина по избор

3,160 ден
E-ANR043

Носењето на ова помагало го олеснува движењето на зглобот. Овозможува ублажување на болката, предизвикана од повреди или слабост на зглобот. Едноставно за навлекување и пријатно за носење. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА |

Цена: 3,160 ден

Сепаратор

150 ден
308

Силиконски сепаратор прави соодветно позиционирање на палецот и превенира преклопување. Помага во ублажување на болката при движење. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пребришува со влажна крпа.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 150 ден

Корективен апарат за Халукс – Валгус на стапало

450 ден
307

Ноќна ортоза за намалување на болката и задржување на стапалото во правилна позиција. Ортозата има прилагодливо велкро затворање. Се користи во пост оперативна нега после извршена хируршка интервенција на Hallux Valgus.

Се пребришува со влажна крпа.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 450 ден

Стегач за скочен зглоб

650 ден
107

Носењето на ова помагало го олеснува движењето на зглобот.Овозможува ублажување на болката, предизвикана од повреди или слабост на зглобот. Едноставно за навлекување и пријатно за носење. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 650 ден

Стегач за скочен зглоб со дополнителна еластична лента

650 ден
608

Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блада компресија и стабилизација на зглобот. Дополнителната еластична лента со лепенки овозможува дополнителна компресија кога е потребно, со едноставно поставување и затегање според потребите на пациентот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 650 ден

Стегач за (скокачко) колено

350 ден
611

Помагало кое содржи перниче во внатрешноста врши притисок на тетивата , со што делува на намалување на динамичката сила која настанува како резултат на постојан напор во коленото. Затегнатоста на помагалото се прилагодува индивидуално според потребите на пациентот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 350 ден

Стегач за потколеница – долга

550 ден
610A

Помагало наменето за имобилизација, обезбедувајќи притоа цврста поддршка и нежна компресија на потколеницата. Едноставно за навлекување и пријатно за носење, помага во побрзо постоперативно заздравување, како и при полесни повреди и истегнувања. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 550 ден

Стегач за натколеница

550 ден
610

Помагало наменето за имобилизација, обезбедувајќи притоа цврста поддршка и нежна компресија на натколеницата. Едноставно за навлекување и пријатно за носење, помага во побрзо постоперативно заздравување, како и при полесни повреди и истегнувања. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 550 ден

Коленска ортоза за вкрстени лигаменти со фишбајни

650 ден
609

Ортоза со отворот за пателата, што ѝ дава стабилизација и спречува нејзино изместување, а двата меатални фишбајни поставени од двете страни дополнително го стабилизираат коленото. Дополнителните лепливи ленти овозможуваат лесно и точно позиционирање, прилагодување на затегнатоста според потребите на пациентот, истовремено давајќи стабилност и сигурност при движењата. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 650 ден

Стегач за колено

550 ден
606

Помагало наменето за поддршка за слаби и преоптоварени колена, обезбедувајќи притоа цврста поддршка и нежна компресија на колената. Едноставно за навлекување и пријатно за носење, помага во побрзо постоперативно заздравување, како и при полесни повреди и истегнувања како и при артритис. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 550 ден

Коленска ортоза за вкрстени лигаменти со фишбајни

1,150 ден
605

Ортоза со отворот за пателата, што ѝ дава стабилизација и спречува нејзино изместување, а двата меатални фишбајни поставени од двете страни дополнително го стабилизираат коленото. Дополнителните лепливи ленти овозможуваат лесно и точно позиционирање, прилагодување на затегнатоста според потребите на пациентот, истовремено давајќи стабилност и сигурност при движењата. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.

Се пере рачно во млака вода.
ПРЕПИШУВА | Ортопед, Физијатар или Хирург

Цена: 1,150 ден