Прикажувам 1–16 од 49 резултати

Имобилизатор за скочен зглоб

Цена: 1,720 ден
Индикации
 • Блага до умерена дисторзија на глуждот
 • Хронична нестабилност на глуждот
 • Профилактичка и терапевтска употреба во спортски активности
Карактеристики
 • 3.18mm дебел неопрен со најлонска облога
 • Обезбедува топлина и компресија
 • Страничните и средните челични потпирачи обезбедуваат стабилност на глуждот и Ахиловата тетива
 • Дизајниран со еластични ленти за прилагодување на напнатоста
Одберете Опција

Динамичка ортоза за скочен зглоб

Цена: 1,970 ден
Индикации
 • Благи до умерени нарушувања на глуждот
 • Хронична нестабилност на глуждот
 • Тендиопатија на стапалото и глуждот
 • Профилактичка и терапевтска употреба во спортски активности
Карактеристики
 • Ергономска рамка со мека контура и цврста рамка
 • Прилагодлив модул со 2 различни обеми
 • Шарка која овозможува слободно движење на зглобот и спречува оштетена торзија на глуждот
 • Лесна плоча за стапала која ја подобрува контролата и удобноста на глуждот
Одберете Опција

Коленска ортоза со странични фишбајни

Цена: 1,210 ден
Индикации
 • Блага нестабилност на зглобот на коленото
 • Артикуларен излив и оток
 • Хронично воспаление по операција или траума
 • Синдром на пателофеморална болка
 • Истегнување на мускулите околу зглобот на коленото
Функции
 • Двостраните спирални челични држачи го спречуваат валгус или варус отстапување
 • Ефектот на компресија го намалува едемот и хематомот
 • Флексибилната компресија обезбедува поддршка на коленото и ја подобрува проприоцепцијата
Карактеристики Направено од беспрекорен, четиринасочен растеглив еластичен материјал за удобно вклопување
Одберете Опција

Стегач со метатарзално перниче

Цена: 890 ден
Меко перниче со гел кое ја ублажува и ја штити болната метатарзална област, а исто така помага да се спречи формирање на калус. Индикации
 • Болка во стапалото
 • Калус на предното стапало
 
Одберете Опција

Стегач за натколеница

Цена: Original price was: 620 ден.Current price is: 558 ден.
Индикации
 • Хронично воспаление по операција или траума
 • Истегнување на мускулите, модринки на мускулите или грчеви во мускулите на бутот
 • Акутен оток
Функции
 • Го намалува отокот од полесни повреди
 • Флексибилна компресија
Карактеристики
 • Направен од беспрекорен, четиринасочен растеглив еластичен материјал за удобно вклопување
 • Материјал што дише
Одберете Опција

Стегач за подколеницата

Цена: 738 ден
Индикации
 • Хронично воспаление по операција или траума
 • Истегнување на мускулите, модринки на мускулите или грчеви во мускулите на потколеницата
 • Акутен оток
Функции
 • Го намалува отокот од полесни повреди
 • Флексибилна компресија
Карактеристики
 • Направен од беспрекорен, четиринасочен растеглив еластичен материјал за удобно вклопување
 • Материјал што дише
Одберете Опција

Коленска ортоза со странични фишбајни

Цена: Original price was: 1,290 ден.Current price is: 1,161 ден.
Индикации
 • Мала нестабилност на коленото
 • Артикуларен излив и оток
 • Истегнување на мускулите околу зглобот на коленото
Карактеристики
 • Изработено од плетен рамен, четиринасочен растеглив еластичен материјал
 • Две странични и две медијални спирални челични држачи за поголема стабилност
 • Обезбедува цврста поддршка и компресија на зглобовите и мускулите
Одберете Опција

Коленска ортоза за фиксација на патела

Цена: Original price was: 920 ден.Current price is: 828 ден.
Индикации
 • Артикуларен излив и оток
 • Хронично воспаление по операција или траума
 • Синдром на пателофеморална болка
 • Патела алта, сублуксација на пателата, дислокација на пателата
 • Хондромалација
 • Пателарна тендинопатија
 • Осгуд-Шлатерова болест
 • Скокачко колено
Функции
 • Ја зајакнува и заштитува пателарната тетива
 • Ефикасно го стабилизира капачето на коленото за да ја елиминира болката
 • Неопрен со компресивен и проприоцептивен ефект
 • Ја зголемува циркулацијата на крвта преку топол ефект
Карактеристики
 • 1/8” дебел неопрен со најлонска облога
 • Отворен дизајн на пателата
 • Едноставна апликација за поставување и заштеда на време преку затворање со кука и јамка
Одберете Опција

Корективен апарат за Халукс – Валгус на стапало

Цена: 650 ден
Ортоза за намалување на болката и задржување на стапалото во правилна позиција. Ортозата има прилагодливо велкро затворање. Се користи во пост оперативна нега после извршена хируршка интервенција на Hallux Valgus. Карактеристики
 • Овозможува природно движење на палецот и е погоден за одење
 • Дизајн со тенок и низок профил на шарки погоден за боси нозе или во услови на носење чевли
 • Го штити болното ткиво и го апсорбира притисокот
Повеќе

Стегач за скочен зглоб

Цена: 1,310 ден
Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блага компресија и подршка на зглобот. Овозбожува целосна стабилизација на зглобот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Коленска ортоза за фиксација на патела со метални фишбајни

Цена: 1,250 ден
Ортоза со отворот за пателата, што ѝ дава стабилизација и спречува нејзино изместување. Едноставно за употреба со лепенки и пријатно за носење давајќи стабилност и сигурност при движењата.
 • Универзална големина
Додади во кошничка

Ортоза за фиксација на прст (сепаратор) Унуверзален

Цена: 400 ден
Силиконски сепаратор прави соодветно позиционирање на палецот и превенира преклопување. Помага во ублажување на болката при движење.
Додади во кошничка

Коленска ортоза за фиксација на патела со фишбајни

Цена: 1,090 ден
Ортоза со отворот за пателата, што ѝ дава стабилизација и спречува нејзино изместување. Едноставно за употреба со лепенки и пријатно за носење давајќи стабилност и сигурност при движењата.
 • Универзална големина
Додади во кошничка

Имобилизатор за колено

Цена: 1,590 ден
Помагало кое овозможува стабилност на повредено или нестабилно колено, а при тоа дозволувајќи нормално движење на коленото или не дозволува движење во зависност од препораките на лекарот.
Одберете Опција

Коленска ортоза со странични фишбајни

Цена: 1,150 ден
Ортоза со отворот за пателата, што ? дава стабилизација и спречува нејзино изместување, а двете метални шини поставени од двете страни дополнително го стабилизираат коленото. Дополнителните лепливи ленти овозможуваат лесно и точно позиционирање, прилагодување на затегнатоста според потребите на пациентот, истовремено давајќи стабилност и сигурност при движењата.  
Додади во кошничка

Стегач за колено – ICE

Цена: 1,680 ден
Долги лепенки овозможуваат прилагодено вклопување со цврста удобна компресија за да се олесни отокот и модринките. Големина: една големина
Додади во кошничка