Прикажувам 1–16 од 133 резултати

Појас за спуштен стомак (4 ленти)

Цена: 1,148 ден
Индикации
 • Заштита по операција и поддршка на стомакот
 • Постурална хипотензија поради повреда на цервикалниот 'рбетниот мозок
Карактеристики
 • Изработен од висококвалитетен еластичен материјал
 • Обезбедува компресија и поддршка на абдоминалната област
 • Затворање со кука и јамка за лесно прилагодување
 • Растеглив за да одговара на природните облини на вашето тело
Одберете Опција

Коленска ортоза со странични фишбајни

Цена: 1,210 ден
Индикации
 • Блага нестабилност на зглобот на коленото
 • Артикуларен излив и оток
 • Хронично воспаление по операција или траума
 • Синдром на пателофеморална болка
 • Истегнување на мускулите околу зглобот на коленото
Функции
 • Двостраните спирални челични држачи го спречуваат валгус или варус отстапување
 • Ефектот на компресија го намалува едемот и хематомот
 • Флексибилната компресија обезбедува поддршка на коленото и ја подобрува проприоцепцијата
Карактеристики Направено од беспрекорен, четиринасочен растеглив еластичен материјал за удобно вклопување
Одберете Опција

Еластичен корсет за кифоза

Цена: 670 ден
Еластичен корсет за кифоза изработен со растеглив еластичен материјал за флексибилна компресија и прилагодлива висина. Индикации
 • Тркалезно рамо
 • Фрактура на клавикулата
Додади во кошничка

Појас за спуштен стомак

Цена: 1,148 ден
Појас за спуштен стомак кој кбезбедува компресија за стабилизирање на абдоминалната област. Индикации
 • Заштита по операција и поддршка на стомакот
 • Постурална хипотензија поради повреда на цервикалниот 'рбетниот мозок
Карактеристики
 • Изработен од растеглив еластичен материјал
 • Обезбедува компресија и поддршка на абдоминалната област
 • Затворање со кука и јамка за лесно прилагодување
 • Растеглив за да одговара на природните облини на вашето тело
Одберете Опција

Пасивна подлакотна ортоза

Цена: 4,253 ден
 • Пасивна подлакотна ортоза за имобилизација и стабилизација на зглобот. Индикации
 • Синдром на карпален тунел
 • Нестабилност на зглобот поради повреда на триаголен комплекс на фибро'рскавица (TFCC).
 • Парализа на радијалниот нерв
 • Ревматичен артритис
Карактеристики
 • Изработен од перфориран велур со фланелна постава за голема удобност
 • Отстранлив палмарен држач за поголема имобилизација
 • Поставата која обезбедува удобност и лесно нанесување
 • Растеглив еластичен материјал за одлична компресија
Одберете Опција

Стегач со метатарзално перниче

Цена: 890 ден
Меко перниче со гел кое ја ублажува и ја штити болната метатарзална област, а исто така помага да се спречи формирање на калус. Индикации
 • Болка во стапалото
 • Калус на предното стапало
 
Одберете Опција

Стегач за натколеница

Цена: 558 ден
Индикации
 • Хронично воспаление по операција или траума
 • Истегнување на мускулите, модринки на мускулите или грчеви во мускулите на бутот
 • Акутен оток
Функции
 • Го намалува отокот од полесни повреди
 • Флексибилна компресија
Карактеристики
 • Направен од беспрекорен, четиринасочен растеглив еластичен материјал за удобно вклопување
 • Материјал што дише
Одберете Опција

Стегач за подколеницата

Цена: 738 ден
Индикации
 • Хронично воспаление по операција или траума
 • Истегнување на мускулите, модринки на мускулите или грчеви во мускулите на потколеницата
 • Акутен оток
Функции
 • Го намалува отокот од полесни повреди
 • Флексибилна компресија
Карактеристики
 • Направен од беспрекорен, четиринасочен растеглив еластичен материјал за удобно вклопување
 • Материјал што дише
Одберете Опција

Коленска ортоза со странични фишбајни

Цена: 1,161 ден
Индикации
 • Мала нестабилност на коленото
 • Артикуларен излив и оток
 • Истегнување на мускулите околу зглобот на коленото
Карактеристики
 • Изработено од плетен рамен, четиринасочен растеглив еластичен материјал
 • Две странични и две медијални спирални челични држачи за поголема стабилност
 • Обезбедува цврста поддршка и компресија на зглобовите и мускулите
Одберете Опција

Коленска ортоза за фиксација на патела

Цена: 828 ден
Индикации
 • Артикуларен излив и оток
 • Хронично воспаление по операција или траума
 • Синдром на пателофеморална болка
 • Патела алта, сублуксација на пателата, дислокација на пателата
 • Хондромалација
 • Пателарна тендинопатија
 • Осгуд-Шлатерова болест
 • Скокачко колено
Функции
 • Ја зајакнува и заштитува пателарната тетива
 • Ефикасно го стабилизира капачето на коленото за да ја елиминира болката
 • Неопрен со компресивен и проприоцептивен ефект
 • Ја зголемува циркулацијата на крвта преку топол ефект
Карактеристики
 • 1/8” дебел неопрен со најлонска облога
 • Отворен дизајн на пателата
 • Едноставна апликација за поставување и заштеда на време преку затворање со кука и јамка
Одберете Опција

Ортоза за колк

Цена: 2,930 ден
Индикации
 • Постоперативна ревизија на колкот
 • Тотална замена на колк
 • Внатрешна фиксација на фрактури на колкот
 • Потсетник по отстранувањето на ортозата на колкот
Функции
 • Помага во намалување на отокот и болката
 • Два флексибилни и три цврсти отстранливи алуминиумски држачи кои помагаат да се контролира аддукцијата на колкот
Карактеристики
 • Странични џебови со затворање со кука и јамка за практично менување на држачите
 • Едноставниот дизајн со обвивка води до апликација за заштеда на време
 • Удобно за носење поради високопропустлива ткаенина и кожа
Одберете Опција

Еластичен корсет за кифоза

Цена: 549 ден
Индикации
 • Тркалезно рамо
 • Грпка
 • Фрактура на клавикулата
Карактеристики
 • Затворање со кука и јамка за лесно прилагодување
 • Прерамки за рамо полни со пена за поголема удобност
 • Потсетник за држење на телото
Одберете Опција

Корективен апарат за Халукс – Валгус на стапало

Цена: 650 ден
Ортоза за намалување на болката и задржување на стапалото во правилна позиција. Ортозата има прилагодливо велкро затворање. Се користи во пост оперативна нега после извршена хируршка интервенција на Hallux Valgus. Карактеристики
 • Овозможува природно движење на палецот и е погоден за одење
 • Дизајн со тенок и низок профил на шарки погоден за боси нозе или во услови на носење чевли
 • Го штити болното ткиво и го апсорбира притисокот
Додади во кошничка

Стегач за скочен зглоб

Цена: 1,310 ден
Стегачот за скочен зглоб е пријатен за носење, а истовремено дава блага компресија и подршка на зглобот. Овозбожува целосна стабилизација на зглобот. Големината на производот се одредува спрема скалата на мерки на самата кутија.
Одберете Опција

Ортоза за бандажирање на рамо

Цена: 1,050 ден
 • Имобилизација на рамо и надлактица
 • Изработена од погоден материјал за поголема мекост и удобност
 • Ремен преку рамената со кој се подесува висината и положбата на раката што треба да се имобилизира (под агол од 90° во лактот)
 • Има дополнителна лента која се поставува преку градниот кош за фиксирање на положбата и подобра имобилизација
 • Лесна е за употреба
Одберете Опција

Коленска ортоза за фиксација на патела со метални фишбајни

Цена: 1,250 ден
Ортоза со отворот за пателата, што ѝ дава стабилизација и спречува нејзино изместување. Едноставно за употреба со лепенки и пријатно за носење давајќи стабилност и сигурност при движењата.
 • Универзална големина
Додади во кошничка