Прикажувам 1–16 од 25 резултати

Автоматски надворешен дефибрилатор

Цена: 54,600 ден
Најдобриот пренослив AED (Автоматски надворешен дефибрилатор) замислен за брз и едноставен третман на ненадеен срцев застој (SCA) и да помогне во спроведувањето на кардиопулмонална реанимација (CPR). Лесната тежина и преносливоста, благодарение на рачката на преклопување, компактноста и нејзиниот привлечен изглед, се замислени да го задоволат „златниот стандард“ за рана дефибрилација на големи површини. Содржина на пакетот:
 • Главен уред
 • Торба за носење
 • УНИВЕРЗАЛНИ влошки(Возрасни и деца)
 • Батерија
Главни карактеристики:
 • Намалени димензии (помали од лист А4!)
 • Практична рачка за преклопување
 • Звучни и визуелни сигнали за корисниците
 • Водење со гласовни команди и метроном
 • Универзални влошки за општа употреба
 • BTE бранова дефибрилација со <200J шок
Додади во кошничка

ТРИФЛО потикнувачки спирометар

Цена: 490 ден
/
Додади во кошничка

Мерач на врвен проток

Цена: 1,200 ден
Мерачот на врвен проток е уред кој е пренослив и лесен за користење и ја мери способноста на белите дробови да испуштаат воздух.  Мерачот може да ја мери силата на воздухот во литри во минута и да ви даде отчитување со вградена дигитална вага. Го мери протокот на воздух низ бронхот, а со тоа го мери степенот на опструкција на дишните патишта. Ако имате астма, вашиот лекар може да ви препорача користење на мерач на врвен проток за да ви помогне да ја следите и контролирате вашата астма. Честата употреба на мерачи на врвен проток може да помогне во контролата на астмата со откривање на стеснување на дишните патишта пред пациентите да почувствуваат какви било симптоми, овозможувајќи им навремено да ги прилагодат лековите или да преземат други мерки пред симптомите да се влошат. Мерачот на врвен проток им овозможува на пациентите да ги забележат промените во нивното дневно дишење. Користењето на мерачи на врвен проток може да им помогне на пациентите со астма на следниве начини:
 1. Следење на контролата на астмата со текот на времето.
 2. Оценка на ефективноста на лекувањето.
 3. Идентификација на рани знаци на симптоми пред нивното појавување.
 4. Подготвеност за соодветно дејствување при знаци на астматичен напад.
 5. Донесување одлука кога да се контактира лекарот или да се бара итна медицинска помош.
Кога треба да се користи мерачот за врвен проток? Мерачот на врвен проток треба редовно да се користи од пациенти со астма, особено во следниве ситуации:
 1. Кога имате настинка, грип или други болести кои влијаат на дишењето.
 2. Кога ви се потребни лекови за брзо олеснување (спасување), како што е инхалиран салбутамол. (Проверете го вашиот врвен проток пред да земете лекови за спасување и повторно проверете по 20 или 30 минути.)
Зелена зона = Стабилност Максималниот проток е меѓу 80% и 100% од оптималниот проток, што укажува на тоа дека астмата е под контрола. Може да нема симптоми или знаци на астма. Продолжете со земање на превентивните лекови како што е вообичаено. Ако пациентот постојано останува во зелената зона, лекарот може да препорача намалување на дозите на лековите за астма. Жолта зона = Предупредување Врвниот проток е меѓу 50% и 80% од оптималниот проток, што укажува на тоа дека астмата се влошува. Може да имате симптоми и знаци како што се кашлица, отежнато дишење или стегање во градите. Важно е да се знае дека максималната брзина на проток може да се намали уште пред да се појават симптомите. Лековите за астма може да треба да се зголемат, додадат или променат. Црвена зона = Опасност Врвниот проток е помал од 50% од вашите оптимални вредности, што укажува на итна медицинска состојба. Може да се појават силна кашлица, значително отежнато дишење и стегање во градите. Користете бронходилататори или други лекови за брзо олеснување за да ги проширите дишните патишта. Веднаш посетете лекар, земајте орални кортикостероиди или побарајте итна медицинска помош. Користењето на мерачи на врвен проток е ефикасна алатка за управување со астма, но потребни се и други мерки:
 1. Користете го вашиот акционен план за астма. Следете ги упатствата за лековите - кога и колку да се земаат, според зелената, жолтата или црвената зона.
 2. Редовно посетувајте лекар. Дури и кога астмата е под контрола, важно е да се консултирате со вашиот лекар за да го прегледате и ажурирате вашиот акционен план за астма, бидејќи симптомите може да се менуваат со текот на времето.
 3. Избегнувајте тригери. Обрнете внимание на факторите кои предизвикуваат или влошуваат симптомите на астма и обидете се да ги избегнете.
 4. Направете здрави избори. Преземање на мерки за одржување на здравјето - како што се одржување на здрава тежина, редовно вежбање и избегнување на пушењето - може значително да помогне во намалувањето на симптомите на астма.
Додади во кошничка

Сет за физикална (компресивна) терапија

Цена: 28,350 ден
Системот за терапија со компресија обезбедува висококвалитетна лимфна деконгестија. Исто така помага за подобра циркулација на крвта и лимфата, спречува длабока венска тромбоза и обезбедува олеснување на отокот. Од клучно значење придонесува за циркулацијата на крвта и лимфата во рацете и нозете со тоа што го зголемува притисокот на мускулното ткиво за да се отстрани отокот или болката. Се користи за превенција и третман на различни состојби поврзани со артериската циркулација на крвта. Се користи од лица кои страдаат од дијабетес или посттромботичен синдром. Се користи кај спортисти за после физичка активност и опуштање на мускулатурата, за побрза рехабилитација. ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР
 • Прилагодлив притисок (опсег на притисок 20-250 mmHG)
 • Достапни се 6 програми
Сетот се состои од: торба, дигитален компресор, конектор, подлога за компресија на рака со 4 комори и подлога за компресија на нога со 4 комори.
Додади во кошничка

Кислороден концентратор (8F-5А )5 Lit LITE YUWELL

Цена: 39,000 ден
Мал по големина и тежина со модерен, ергономски дизајн. Одликува со LCD дисплеј со висок контраст и далечински управувач со инфрацрвени зраци. За негова заштита, концентраторот има осигурувач што може термички да се ресетира. Чистота на кислород (%): 87-96 Проток на кислород (Lit/min): 0,5-5 Максимален излезен притисок (бар): 0,7 Напојување (VAC): 220 Моќност (W): 400 Ниво на бучава dB(A): 48 Димензии: 39 x 24,5 x 50 см Нето тежина: 16,6 кг
Додади во кошничка

GRUNLUFT Прочистувач на воздух VK-6089

Цена: 5,699 ден
Карактеристики на производот:
 • Моќност: 26 W
 • Простор на прочистување: 28-30 m2
 • Kaпацитет: 280-300 m3/h
 • Ниво на звучност: 30-52 dB
 • Опремен со хепа филтер со активен јаглен, 4 нивоа на вентилатпрот, индикатор за чистина на воздухот, тајмер
 • Димензии: Ф 250 х 454 mm
 • Ниво на заштита:
 • Производител: Vork Health
Моделот VK6089 има капацитет на прочистување до 300m3/h и е наменет за простории до 30m2. Има три брзини на работа, Smart Timer преку кој може да ја подесите работата на прочистувачот, индикатор за промена на филтер и сензор за квалитет на воздухот кој го детектира и покажува квалитетот на атмосферскиот воздух, во реално време. Grunluft прочистувачите отстрануваат 99,9% од штетните честички. Направени се по германска технологија, имаат исклучителен дизајн, опремени се со најсовремени технички решенија и одлично се вклопуваат во секој животен или работен простор.
Додади во кошничка

GRUNLUFT Прочистувач на воздух VK-6080B

Цена: 3,499 ден
Карактеристики на производот:
 • Моќност: 35 W
 • Простор на прчистување: 15 – 18 m2
 • Капацитет: 150 m3/h
 • Ниво на бучава: 28 – 49 dB
 • Опремен со тајмер: 2/4/8 h
 • 4 начини на работа
 • Ноќно светло
 • Трослоен хепа филтер со активен Јаглен
 • Сертификати: CE, EMC, RoHS, ETL, GS, CARB, EPA
 • Индикатор за промена на филтер
 • Димензии: 215x365 mm
 • Teжина: 2.5 kg
 • Производител: Vork Health
Компактниот модел VK6080B има капацитет на прочистување од 150m3/h и е наменет за простории до 18m2. Идеален е за спални или детски соби, како и за канцеларии и помали работни простории. Има три брзини на работа + автоматско работење, Smart Timer преку кој може да ја подесите работата на прочистувачот, индикатор за промена на филтер и сензор за квалитет на воздухот кој го детектира и покажува квалитетот на атмосферскиот воздух, во реално време. Grünluft прочистувачите отстрануваат 99,97% од штетните честички. Направени се по германска технологија, имаат исклучителен дизајн, опремени се со најсовремени технички решенија и одлично се вклопуваат во секој животен или работен простор.    
Додади во кошничка

GRUNLUFT Прочистувач на воздух VK-6066

Цена: 7,999 ден
Карактеристики на производот:
 • Моќност: 40 W
 • Простор на прочистување: 35-40 m2
 • Kaпацитет: 400 m3/h
 • Ниво на звучност: 32-52 dB
 • Опремен со хепа филтер со активен јаглен, 4 нивоа на вентилатпрот, WiFi функција, индикатор за чистина на воздухот, тајмер
 • Димензии: 285 х 285 х 550 mm
 • Производител: Vork Health
Моделот VK6066 има капацитет на прочистување до 400m3/h и е наменет за простории до 40m2. Има 4 брзини на работа, Smart Timer преку кој може да ја подесите работата на прочистувачот, индикатор за промена на филтер и сензор за квалитет на воздухот кој го детектира и покажува квалитетот на атмосферскиот воздух, во реално време. Опремен е и со WI-FI функција која дозволува управување и следење на процесот на прочистување преку Вашиот паметен телефон. Grunluft прочистувачите отстрануваат 99,9% од штетните честички. Направени се по германска технологија, имаат исклучителен дизајн, опремени се со најсовремени технички решенија и одлично се вклопуваат во секој животен или работен простор.  
Додади во кошничка

INVITOP KILO Прочистувач на воздух

Цена: 3,999 ден
Карактеристики на производот:
 • Моќност: 23 W
 • Простор на прчистување: 16 m2
 • Капацитет: 130 m3/h
 • Ниво на заштита: H11 - 0.3 μm
 • Опремен со тајмер
 • 3 начини на работа
 • Димензии: 195*195*388 mm
 • Teжина: 2 kg
 • Ноќно светло со 7 бои
Прочистувачите на INVITOP се инспирирани од потребата на секој човек да живее здраво. Изработени се од најквалитетни, рециклирачки материјали со цел да се одржи врската со природата. Носители се на најпрестижните светски награди за најдобар дизајн и може да се вклопат во сечиј дом. Моделот Kilo е еден од најпродаваните во понудата. Опремен е со троделен филтер кој врши филтрација на воздухот до 99,5%. Ги елиминира тврдите честици од него како прашината и влакната, формалдехидот и бензенот од чадот, непријатните мириси, бактериите и PM честиците. Има минимална потрошувачка на електрична енергија и покрива површина до 16m2.    
Додади во кошничка

INVITOP MIRO Прочистувач на воздух

Цена: 3,599 ден
Карактеристики на производот:
 • Моќност: 21 W
 • Простор на прчистување: 16 m2
 • Капацитет: 130 m3/h
 • Ниво на заштита: H11 - 0.3 μm- со сертификати CE,FCC,RoHS
 • Опремен со тајмер
 • Димензии: 195*213*388 mm
 • Teжина: 1.9 kg
 • Заклучување од деца
 • Сензор за квалитет на воздухот
 • Ноќно светло
Прочистувачите на INVITOP се инспирирани од потребата на секој човек да живее здраво. Изработени се од најквалитетни, рециклирачки материјали со цел да се одржи врската со природата. Носители се на најпрестижните светски награди за најдобар дизајн и може да се вклопат во сечиј дом. Моделот Miro е еден од најпродаваните во понудата. Опремен е со троделен филтер кој врши филтрација на воздухот до 99,5%. Ги елиминира тврдите честици од него како прашината и влакната, формалдехидот и бензенот од чадот, непријатните мириси, бактериите и PM честиците. Има минимална потрошувачка на електрична енергија и покрива површина до 16m2.  
Додади во кошничка

Oxy Jet Power 8L

Цена: 689 ден
- Подигни го нивото на сопствената енергија и дозволи си живот без замор на сосема природен начин.  
Додади во кошничка

Oxy Jet Power 5L

Цена: 549 ден
- Подигни го нивото на сопствената енергија и дозволи си живот без замор на сосема природен начин.  
Додади во кошничка

Цевка за кислороден концентратор

Цена: 200 ден

Должина на цевката: 27 см

Додади во кошничка

Кислородна маска за возрасни

Цена: 220 ден
/
Додади во кошничка

Назална канила за кислородна терапија

Цена: 220 ден
 • Должина: 2,1м
 • За лична употреба
 • Транспарентен и мек материјал
 • Поединечно спакувано
 • Специјално дизајнирана внатрешност која спречува превиткување и блокирање
Додади во кошничка

SENDO ADVANCE 3 апарат за мерење крвен притисок

Цена: 4,200 ден
SENDO ADVANCE 3 е премиум дигитален монитор за мерење на крвниот притисок. Клучните карактеристики на SENDO ADVANCE 3 се:
 • Нова HIRA технологија за откривање и категоризација на неправилни отчукувањата на срцето
 • Индикатор за погрешно прилагодена манжетна
 • Манжетна без алергени
 • Практична заштитна торбичка за носење
КЛИНИЧКО ВАЛИДАТИРАНО СПОРЕД ПРОТОКОЛИ НА ESH (ЕВРОПСКО ОПШТЕСТВО НА ХИПЕРТЕНЗИЈА) Начин на користење Седнете удобно во столицата. Ставете ја раката на маса. Не прекрстувајте ги нозете. Држете ги стапалата целосно спуштени на подот и исправете го грбот. Ставете ја лентата на раката (се препорачува левата рака) со центарот на лентата на истото ниво со вашето срце. Останете мирни и бидете тивки за време на мерењето. *За повеќе информации во врска со мерењата, ве молиме прочитајте го упатството со инструкции кое што следува заедно со секое SЕNDO.
Додади во кошничка