Се прикажуваат сите 4 резултати

Корективни гакички за корекција на абдукција на кокловите по Вехер

801 ден
Veher –овите гаќички за абдукција се посебен производ за новороденчиња. Овие гаќички се употребуваат превентивно за спречување на дисплазија на колковите кај новороденчиња, за таканареченото абдукционо позиционирање. Едноставно се поставуваат врз пелените на бебето (или се поставуваат над облека), поставувајќи ги нозете во оптимална позиција за корективен развој на колковите. Го заменуваат застарениот метод на употреба на три текстилни пелени. Достапни се во три величини и изработени се од ткаенина која може лесно да се чисти.

Корективно помагало (ремен) за исчашени колкови по Павлик

400 ден
Обезбедува активни движења на колковите. Динамичка ортоза. Превенира во лежечка позиција при абдукција. Достапна во три величини.

Корективни гаќички за корекција на абдукција на кокловите по Вехер

801 ден
Veher –овите гаќички за абдукција се посебен производ за новороденчиња. Овие гаќички се употребуваат превентивно за спречување на дисплазија на колковите кај новороденчиња, за таканареченото абдукционо позиционирање. Едноставно се поставуваат врз пелените на бебето (или се поставуваат над облека), поставувајќи ги нозете во оптимална позиција за корективен развој на колковите. Го заменуваат застарениот метод на употреба на три текстилни пелени. Достапни се во три величини и изработени се од ткаенина која може лесно да се чисти.

Корективно помагало (ремен) за исчашени колкови по Павлик

400 ден
Обезбедува активни движења на колковите. Динамичка ортоза. Превенира во лежечка позиција при абдукција. Достапна во три величини.