Прикажувам 1–16 од 19 резултати

Медицински чорапи

250 ден
Медицински гумени чорапи MG се составени од: еластомер, полиестер и полиамид. Се користат за лекување и спречување на компликации од проширени вени. Степенот на компресија спречува формирање на оток и чувство на тежина, ја успорува прогресијата на варикозниот синдром.

Медицинска чорапа (целосни)

623 ден
Медицински гумени чорапи MG се составени од: еластомер, полиестер и полиамид. Се користат за лекување и спречување на компликации од проширени вени. Степенот на компресија спречува формирање на оток и чувство на тежина, ја успорува прогресијата на варикозниот синдром.

Еластичен завој

86 ден156 ден
Еластични завои кои се наменети за надворешна употреба на зглобовите и третман на проширени вени. Завоите се растегливи од 280-290% и се со средна компресија. Состав: памук/гума

Медицинска чорапа надколеница

619 ден
Медицински гумени чорапи MG се составени од: еластомер, полиестер и полиамид. Се користат за лекување и спречување на компликации од проширени вени. Степенот на компресија спречува формирање на оток и чувство на тежина, ја успорува прогресијата на варикозниот синдром. Овие чорапи се користат за стабилизирање на коленото по повредите на делот на коленото или во услови на хронично истегнување на лигаментите на коленото.

Медицинска чорапа колено

348 ден
Медицински гумени чорапи MG се составени од: еластомер, полиестер и полиамид. Се користат за лекување и спречување на компликации од проширени вени. Степенот на компресија спречува формирање на оток и чувство на тежина, ја успорува прогресијата на варикозниот синдром. Овие чорапи се користат за стабилизирање на коленото по повредите на делот на коленото или во услови на хронично истегнување на лигаментите на коленото.

Медицинска чорапа доколенка

380 ден
Медицински гумени чорапи MG се составени од: еластомер, полиестер и полиамид. Се користат за лекување и спречување на компликации од проширени вени. Степенот на компресија спречува формирање на оток и чувство на тежина, ја успорува прогресијата на варикозниот синдром.      

Еластични чорапи надколени со отвор на прсти и силикон 18-24mmHg

1,150 ден
Ви овозможуваат комфор и привлечен изглед во текот на целиот ден. Градуираната компресија овозможува подобра циркулација на крвта. Имаат меко перниче на стапалото на што се должи целодневната удобност и свежина.

Еластични чорапи Fit Flow со отвор 10-14 mmHg

590 ден
FitFlow компресивните чорапи се направени од високо-квалитетен, чешлан памук со низок степен на компресија (10-14 mmHg), што го прави погодни за сите дневни активности. Овој тип на чорапи често се советува за велосипедисти, работници, медицински сестри, луѓе кои имаат професии кои налагаат долг период на седење и/или стоење, патници, бремени жени, спортисти. Главни придобивки од носење на овие чорапи се: олеснување на активностите, намален оток и зголемена циркулација. Главната употреба на оваа категорија на чорапи е при појава на оток на вените, како што се: тромбофлебит, варикозитети, венски проблеми од бременост, зголемена тежина и отоци, хронична венска инсуфициенција, профилакса што се јавува кај лица изложени на долго седење и стоење. Конструкцијата и составот на чорапите за компресија овозможуваат на точно определени точки на стапалото и под-коленицата да се направи компресија од неопходен степен, во услови на едновремено намалување на притисокот со цел да се намали отокот, да се зголеми венската дренажа и да се редуцира болката во интензивно оптоварените делови на ногата.

Чорапа за лимфна едема

850 ден
Чорапа за лимфна едема наменета е да обезбеди ефикасен третман на лимфни болести.

Еластични хулахопки со отвор 25-35mmHg

1,350 ден
Комфор, стил и функција се главни карактеристики на овие хулахопки. Градуираната компресија овозможува подобрување на циркулацијата и совршено обликување на нозете и струкот.

Еластични чорапи надколени со отвор на прсти и силикон 25-35mmHg

1,150 ден
Ви овозможуваат комфор и привлечен изглед во текот на целиот ден. Градуираната компресија овозможува подобра циркулација на крвта. Имаат меко перниче на стапалото на што се должи целодневната удобност и свежина.

Еластични чорапи надколени со силокон 25-35mmHg

1,150 ден
Ви овозможуваат комфор и привлечен изглед во текот на целиот ден. Градуираната компресија овозможува подобра циркулација на крвта. Имаат меко перниче на стапалото на што се должи целодневната удобност и свежина.

Еластични чорапи подколени со отвор на прсти 25-35mmHg

620 ден
Ви овозможуваат комфор и привлечен изглед во текот на целиот ден. Градуираната компресија овозможува подобра циркулација на крвта.

Еластични чорапи подколени 25-35mmHg

650 ден
Ви овозможуваат комфор и привлечен изглед во текот на целиот ден. Градуираната компресија овозможува подобра циркулација на крвта.

Бенпрес микромасажни чорапи

350 ден
Бенпрес микромасажни чорапи се дизајнирани за корисници на лекови за крвен притисок. Спечуваат појава на едема на пета и глужд.

Бенпрес памучни чорапи

380 ден
Бенпрес памучни чорапи се дизајнирани за корисници на лекови за крвен притисок. Спечуваат појава на едема на пета и глужд.
Компресивната терапија е ефикасен начин за третирање на проблеми како лимфен едем, варикозни вени и слаба циркулација. Ние нудиме различни видови медицински чорапи и завои кои овозможуваат компресија и поддршка на нозете и рацете. Нашите еластични чорапи обезбедуваат правилната компресија, што помага во подобрувањето на крвниот проток и намалување на отокот. Нашиот избор на компресивни чорапи и хулахопки со отвор е комфорен и стилен додаток за секоја жена која има потреба од поддршка на нозете.