Showing 1–16 of 36 results

Мени
Затвори

Антидекубитален душек со компресор Аries-1 + Effect

5,650 ден
Антидекубитален пневматски душек со компресор. Помагало за спречување на појава на декубитални рани
Затвори

Електрична дигалка

75,933 ден
Метална контрукција,електронски уред за подигнување. За пациенти со проблеми со движењето (моторни пречки). Дигалките се за движење на пациентите на кратки растојанија (од кревет на инвалидска количка или столица). Не се користи за транспорт на пациенти.
Затвори

Масичка за инвалидска количка

950 ден
Наменета е за лица кои подолго седат во инвалидска количка за полесно функционирање и непречено одвивање на нивните потреби.
Затвори

Масичка за инвалидска количка

1,850 ден
Наменета е за лица кои подолго седат во инвалидска количка за полесно функционирање и непречено одвивање на нивните потреби.
Затвори

Болнички кревет со две функции

48,500 ден
Болнички кревет со две функции – можност за рачно подигање на делот кај грбот и главата и делот кај колената и стапалата. Страниците кај главата и нозете се од АБС пластика, а основата на која се поставува душекот е од челична конструкција која ја нагласува прилагодливоста на душекот и овозможува превземање и амортизација на тежината на телото. За поголема сигурност и удобност на пациентот, на креветот има монтирани странични шини на преклопување, а за полесно движење и позиционирање на креветот монтирани се тркала.